Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Κόκκινη κάρτα η έρευνα στην «κόκκινη ζώνη» του Καστελλόριζου


Αγωνιώδεις προσπάθειες για να υπάρξει κάποιο βήμα αποκλιμάκωσης και να ανοίξει παράθυρο για επανέναρξη διπλωματικών επαφών Ελλάδας -Τουρκίας  καταβάλλονται από τον διεθνή παράγοντα καθώς έχει ξεκινήσει η  αντίστροφη μέτρηση για την πιο κρίσιμη καμπή της πιο δύσκολης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, στα ελληνοτουρκικά τόσο σε χρονική διάρκεια, όσο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε ένταση, καθώς μετά τις απανωτές παράνομες  NAVTEX η Τουρκία προσεγγίζει προς βορρά την «κόκκινη  ζώνη» γύρω από το Καστελόριζο.Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι

Κατοικία 90 τ.μ. επιπλωμένη στην περιοχή Λιμάνι για εποχική χρήση

Τηλ. 6944535159Μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας με προώθηση προς βορρά της περιοχής των παράνομων ερευνών  του ORUC REIS  μια ανάσα από το Καστελόριζο και ουσιαστικά και ψυχολογικά  ανεβάζει τον πήχη για τις όποιες ελληνικές αντιδράσεις που προφανώς δεν θα μπορεί να είναι  στο ίδιο επίπεδο και στην ίδια κλίμακα όπως τώρα.


Η τακτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι προφανής καθώς ξεκινώντας από το κατώτερο σημείο  της διεκδικούμενης από την ίδια υφαλοκρηπίδας και στα όρια του διεκδικούμενου σημείου οριοθέτησης  μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου (με διαγραφή των ελληνικών νησιών) σε απόσταση σχεδόν 150 ν.μ. από το Καστελόριζο, σταδιακά με τις απανωτές NAVTEX έχει φθάσει σε απόσταση μόλις 32 ν.μ. από το ελληνικό νησί. 

47 προβολές0 σχόλια