Αναζήτηση

Κόντρα Κατσιφάρα-Τσιχριτζή για τα Πανεπιστημιακά τμήματα

Κατσιφάρας για Τσιχριτζή: «λέει ψέματα, γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός την ίδια μέρα ως όφειλε;»

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η καταγγελία του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για τις δυσμενείς εξελίξεις για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.

Ο κ.Τσιχριτζής υποστήριξε ότι στην σύσκεψη του 2017 για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα με τον υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου, ο τότε περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αγωνίστηκε για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα με αντάλλαγμα τα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας (ακολούθησε η κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ).

Εξίσου αιχμηρή είναι η απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα που σε γραπτή δήλωση κάνει λόγο για ανακρίβειες και ψέμματα και αναφέρει πως «ο κ. Τσιχριτζής επιστρατεύτηκε τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία αυτή για να «προασπίσει»την δεξιά παράταξη, την Κυβερνητική Πολιτική, τον κ. Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως που βάζουν την σφραγίδα τους επίσημα στο κλείσιμο των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία καθώς και να καλύψει την αδράνεια και ανοχή του περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη» . «Γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός την ίδια ώρα και την ίδια μέρα ως όφειλε;», ρωτά ο κ. Κατσιφάρας.

Η ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα: Ανακρίβειες και ψέματα Ξαφνικά ο κ. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αιτ/νιας, θυμήθηκε να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο (σχεδόν 3 χρόνια μετά!!!!), όχι στην κύρια εισήγησή του, αλλά τρεις ώρες με εκτός διαδικασίας παρέμβαση, για υποτιθέμενο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τα λεγόμενα του στη δημόσια σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας το 2019 και σύμφωνα με αυτά, “ο κ. Κατσιφάρας αγωνίστηκε πολύ για τη Νομική της Πάτρα, με αντίτιμο τα τμήματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Ερωτάται λοιπόν ο κ. πρόεδρος ως παρών στην συνάντηση: – γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός την ίδια ώρα και την ίδια μέρα ως όφειλε; – ήταν υποχρεωμένος εκ του Θεσμικού του ρόλου για να προστατέψει τα συμφέροντα της Αιτ/νίας να δημοσιοποιήσει το περιστατικό ; -ή δεν έγινε έτσι το περιστατικό όπως το αναφέρει;

Ειδάλλως είναι και αυτός συνένοχος, αφού ήταν παρών και ΣΙΩΠΗΣΕ. Ένα είναι βέβαιο: ο κ. Τσιχριτζής επιστρατεύτηκε τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυριία αυτή για να ”προασπίσει” την δεξιά παράταξη, την Κυβερνητική Πολιτική, τον κ. Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως που βάζουν την σφραγίδα τους επίσημα στο κλείσιμο των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία καθώς και να καλύψει την αδράνεια και ανοχή του περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη .

Η θέση της παράταξης μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, διαχρονική , ρεαλιστική και βασισμένη σε Ακαδημαϊκά Κριτήρια. Διεκδικούσαμε τρεις νέες σχολές, μία ανά περιφερειακή ενότητα, και συγκεκριμένα Γεωπονική σχολή στην Αιτ/νία , ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία και Νομική στη Αχαΐα, καθώς επίσης και την διατήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων ακαδημαϊκών τμημάτων

Διεκδικούσαμε τρεις νέες ισχυρές και βιώσιμες σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και δομή διοίκησης σε επίπεδο κοσμητείας Σταθερή θέση και καθαρές κουβέντες

18 προβολές0 σχόλια