Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Λαϊκή αγορά και ... χωροταξία

Μετά από διεξοδική συζήτηση η κοινότητα Ναυπάκτου αποφάσισε ότι η λαϊκή αγορά που διεξάγεται στο κέντρο της πόλης δεν πρέπει να καταργηθεί.

Αυτή η λαϊκή αγορά, όπως ενημερωθήκαμε λειτουργεί κοντά δύο αιώνες με διάταγμα του Καποδίστρια. Εξυπηρετεί ένα ευρύ πληθυσμιακό φάσμα στο κέντρο της πόλης και δίνει διέξοδο σε οικονομικά ασθενείς αλλά και ανήμπορους συμπολίτες μας να προμηθεύονται τα αναγκαία αγαθά δίχως δυσκολίες.

Τί έγινε ξαφνικά;

Κύριε δήμαρχε Σας ακούσαμε με μεγάλη προσοχή στο Αντίρριο τις προάλλες να μας εξηγείτε την έννοια της χωροταξίας και πολύ σωστά είπατε ότι σημαίνει "τάξη στο χώρο". Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε, συσταλτικά, μία περίπτωση τέτοια και πρέπει να δοθεί λύση.

Θα μας επιτρέψετε όμως να προσθέσουμε ότι η χωροταξία έχει δυναμικά χαρακτηριστικά, δεν έχει μονοσήμαντες λύσεις, αλλά λύσεις εύκολες και δύσκολες.

Εδώ εν προκειμένω έχουμε την εγκατάσταση των υπηρεσιών της αστυνομίας που δεν συνάδει με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Η εύκολη λύση είναι να καταργηθεί η λαϊκή αγορά. Η δύσκολη λύση είναι να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της αστυνομίας σε άλλο μέρος.

Η δύσκολη λύση όμως είναι αυτή που επιλύει, πέραν της λαϊκής και άλλα λειτουργικά προβλήματα της πόλης με κορυφαία το κυκλοφοριακό, τους χώρους στάθμευσης, αλλά και την πιο εύρυθμη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας.

Και κάτι άλλο. Η χωροταξική επιλογή μιας χρήσης λαμβάνει υπόψη τις υφιστάμενες χρήσεις, αυτό αποτελεί βασική αρχή.

Διαφορετικά θα ισχύσει αυτό που λέει ο λαός μας.

Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα...

144 προβολές1 σχόλιο
  • Facebook - White Circle