Αναζήτηση

Λιμάνι στον Πόδο!

ΑΡΘΡΟ

του συνεργάτη μας Γ. Παπαδόπουλου


Πριν κάποια χρόνια βρέθηκα σε ένα μικρό χωριό της ορεινής Ναυπακτίας. Μπήκα στο πρώτο μαγαζί που βρήκα ανοιχτό.Ο ιδιοκτήτης (τοπικός πολιτευτής) γεμάτος ενθουσιασμό άρχισε να μου εξηγεί πως η περιοχή βρίσκεται σε φάση τουριστικής απογείωσης και πως είναι θέμα χρόνου η Ευηνολίμνη να γίνει Νεσατέλ, τα Κρυονέρια Γκστάαντ, και η Αράχωβα Ζερμάτ!...

Απλά, χρειάζεται να γίνει ένα και μόνο πράγμα! .. Να κατασκευαστεί τελεφερίκ που θα ενώσει την Ναύπακτο με την ορεινή Ναυπακτία!!


Άφησα το μαγαζί και συνέχισα για το Λιόλιο... Απίθανες ασυναρτησίες μακριά από κάθε πραγματισμό και λογική σκέφτηκα, που δυστυχώς όμως μέσα στο πλαίσιο της διαδικασίας αναπαραγωγής τους έχουν κατορθώσει να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική μας κουλτούρα.


Και δεν αναφέρομαι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στην ίδια την πόλη


Γιατί κι εδώ, πόσες φορές στο παρελθόν δεν συνέβη να προταθούν λύσεις - όχι με βάση το κριτήριο της αρμοδιότητας ή της ειδημοσύνης – αλλά με βάση ερασιτεχνικές βαρύγδουπες απιθανότητες που κατά καιρούς ακούγονται ανά τας ρύμας και τας αγυιάς της μικρής μας πόλης.


Τι να πρωτοθυμηθούμε

Τον παρολίγο διαγώνιο "τεμαχισμό" της πλατείας λιμανιού που "μετέφερε" την πλατεία μπροστά στην οικία Γαρμανή..! Το τελεφερίκ, από την μπούκα του λιμανιού στην κορυφή του κάστρου και τούμπαλιν…! Το γήπεδο γκολφ στις εκβολές του Σκά…! Το ολοχρονίς κλείσιμο του παραλιακού μετώπου…!...Το λιμάνι στην περιοχή της Βαριάς όπου θα μπορούν να δένουν (και) κρουαζερόπλοια…!


Τελευταία, με έκπληξη, ακούσαμε να επανέρχεται άλλη μια (παρόμοιας "κοπής") πρόταση που κατά περιόδους ανακυκλώνεται στα πολιτικά στέκια της πόλης.


Η πεζοδρόμηση της Ν.Μπότσαρη.


Χωρίς να επικαλούμαι κάποια ειδικευμένη γνώση (που δεν έχω) θα ήθελα μόνο να θέσω 3-4 ειλικρινή ερωτήματα.


1. Για την συγκεκριμένη πρόταση, έχει έστω εκπονηθεί κάποια κυκλοφοριακή μελέτη?


2. Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού το μποτιλιάρισμα στη δυτική είσοδο της πόλης φτάνει συχνά μέχρι τη γέφυρα της Βαριάς. Το φανάρι και η αμφίδρομης κατεύθυνσης κίνηση, έχει αναλογιστεί κάποιος τι μπορεί να προκαλέσει?


3. Για να "καθαρίσει" κάτι, πρέπει να "βρωμίσει" κάτι άλλο, μας λέει ένας γνωστός…. "νόμος". Μποτιλιάρισμα και αμφίδρομη κίνηση, δεν σημαίνει αυτόχρημα υποβάθμιση των καταστημάτων στο βόρειο τμήμα της πλατείας?


4 Πυροσβεστική, ασθενοφόρα, έκτακτα εν γένει περιστατικά πως θα αντιμετωπίζονται?.

148 προβολές0 σχόλια