Αναζήτηση

Λογική του «α κ ο ρ ν τ ε ό ν»

Μπαίνουμε στην εποχή του «άνοιξε-κλείσε».

"Στον αέρα" το άνοιγμα των σχολείων

Τη λογική του «ακορντεόν» ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Έτσι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να κλείσουν και πάλι τα καταστήματα, ενώ υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και για το άνοιγμα των σχολείων.

Μια ανάσα από τρίτο σφοδρότερο κύμα; Τα χθεσινά νούμερα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά -842 κρούσματα. Επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι φοβούνται μάλιστα ότι απέχουμε μια ανάσα από το τρίτο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα είναι απρόβλεπτο, καθώς πλέον όλοι παλεύουν και με τις μεταλλάξεις. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξη του ανέφερε μάλιστα ότι «Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, θα γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.

Κάτω από αυτό το πρίσμα όλα δείχνουν ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι καθοριστικά τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για το εάν θα παραμείνει ανοικτό το λιανεμπόριο.

6 προβολές0 σχόλια