“ΛΟΥΚΟΥΛΛΕΙΟ ΓΕΥΜΑ”

Πλούσιο γεύμα

Ο Λούκουλλος- Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός, πολυφαγάς και καλοφαγάς, έμεινε στην Ιστορία , για τα πλουσιότερα γεύματα, που τακτικά οργάνωνε σε φανταστικές επαύλεις. Είχε αποκτήσει αμύθητα πλούτη από τις εκστρατείες.

Γράφει ο Γιώργος Κατσάνος

– Τέτοια πολυτελή δείπνα οργάνωναν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες με δυνατό κρασί. Όλοι τους, μεθούσαν και επιδίδονταν σε σεξουαλικά όργια.
– Όταν αποσύρθηκε ο Λούκουλλος, έτρωγε μόνος του. Κάποτε , που το φαγητό του δεν ήταν πλούσιο, είπε στο μάγειρά του: “Δεν ήξερες πως ο Λούκουλλος έτρωγε σήμερα το βράδυ στου Λούκουλλου;”.

– Έτσι γίνεται με τους άρχοντες και τους πλούσιους. Αυτοί καλοπερνούν και ο λαός δεινοπαθεί.
– Στο πλούσιο τραπέζι υπήρχε πιάτο με την κεφαλή του οικοδεσπότη σκαλισμένη στο μέσο .Τέτοια και διάφορα σκεύη βρέθηκαν στην Πομπηία. Τρόφιμα και εστιατόρια,ανά τον κόσμο, φέρουν την επωνυμία του Λούκουλλου.

– Έμεινε μέχρι τις μέρες μας αυτή η φράση και τη λέμε ,όταν στρώνονται πλούσια τραπέζια και γενικά όταν τρώμε καλά και πολύ.

– Στις φωτογραφίες φαίνεται το πιάτο και τα λοιπά ασημένια σκεύη ,που χρησιμοποιούσαν.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *