Μαζικός ξεριζωμός από την εμπόλεμη Ουκρανία: Χιλιάδες στα σύνορα της Πολωνίας

Με τον πόλεμο να μαίνεται επί των ουκρανικών εδαφών, οι πολίτες οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψει την χώρα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 10 εκατομμύρια Ουκρανών πολιτών θα εκτοπιστούν, ενώ εξ αυτών 4 εκατομμύρια θα φύγουν εκτός συνόρων.

Ο ΟΗΕ, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος έχει καταγράψει 820 απώλειες αμάχων.
Περίπου 575.100 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την περασμένη Πέμπτη που άρχισε η ρωσική εισβολή στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική συνοριοφυλακή.

Την Τετάρτη, περίπου 95.000 άνθρωποι εισήλθαν στο πολωνικό έδαφος, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η συνοριοφυλακή της Πολωνίας, στην οποία προσθέτει ότι ως τις 08:00 ώρα Ελλάδος χθες Πέμπτη περίπου 27.100 άνθρωποι είχαν περάσει τα σύνορα.
Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν στον σταθμό λεωφορείων και τρένων στη Βαρσοβία.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *