Μαθητές από τη Νέα Υόρκη στο Μοναστήρι της Σκάλας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη διαδραστική εκπαιδευτική εκδρομή, από το πρότυπο ιδιωτικό Λύκειο The Geneva School of Manhattan, Ν.Υόρκης, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ναύπακτο.

Οι προτεστάντες μαθητές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τον Μοναχισμό και την Ορθόδοξη Παράδοση, συμμετείχαν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινοβιακού προγράμματος, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, συνέφαγαν με τους Μοναχούς, ενώ έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά workshops.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή τους στο εξάωρο σεμινάριο της αγιογραφίας στο Αγιογραφείο της Μονής, με τον μοναχό π. Χριστοφόρο Γιαννόπουλο, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας Ιταλίας, ο οποίος τους έμαθε τα πρώτα μυστικά της βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θαυμαστής και φίλος της Ναυπάκτου!

Την πόλη μας επισκέπτεται συχνά ο Γιώργος Βέης, μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, λογοτέχνης-ποιητής-πεζογράφος-πολυβραβευμένος. Ποιήματά […]