Αναζήτηση

Μαρία Ζιαμπάρα: Τα πραγματικά γεγονότα

Τα πραγματικά γεγονότα που δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία


Το τελευταίο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ βρέθηκε αντιμέτωπο με τη διαχείριση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος σε σχέση με προσλήψεις που έγιναν το 2018 και οι οποίες ελέγχθησαν από τον ΑΣΕΠ μετά από καταγγελία υποψηφίας που είχε αποκλειστεί.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος και με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεν έκανα μέχρι σήμερα καμία δημόσια τοποθέτηση. Επειδή όμως διαπιστώνω ότι γίνονται στοχευμένα παρερμηνείες που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία της ΚΕΔΝ οφείλω δημόσια να ενημερώσω για τα πραγματικά γεγονότα.

Στις 12 Μαρτίου μας επιδόθηκε η εμπιστευτική έκθεση του ΑΣΕΠ και αμέσως ενημέρωσα το Δήμαρχο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Σύμφωνα με την έκθεση, η ΚΕΔΝ όφειλε να προχωρήσει σε ενέργειες σχετικά με την πρόσληψη 4 εργαζομένων, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προχωρήσει σε ενέργειες σε σχέση με τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΝ.

Ακολούθησαν δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στην πρώτη ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και στη δεύτερη συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προβούμε στην καταγγελία σύμβασης 4 εργαζομένων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και από τη σαφή γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας που δεν άφηνε κανένα περιθώριο άλλης επιλογής παρά μόνο τη συμμόρφωση στις υποδείξεις του ΑΣΕΠ.


Η απόφαση αυτή ήταν οδυνηρή για όλα τα μέλη του συμβουλίου που την ψηφίσαμε, αλλά δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Προσωπικά αμέσως μετά το συμβούλιο ενημέρωσα τους 4 εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι σε επόμενες νομικές ενέργειες τους. Οι ίδιοι εργαζόμενοι ζήτησαν να τους επιδοθεί η καταγγελία σύμβασης με δικαστικό επιμελητή, πράγμα το οποίο έγινε.


Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Σιαμαντάς κατέθεσε δική του πρόταση με την οποία συντάχθηκε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ζήτησε να ανατεθεί σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο η σύνταξη υπομνήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δώσει οδηγίες ως υπερκείμενη αρχή.


Όπως προκύπτει και από τη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση απάντησα στον κ. Σιαμαντά ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αναρμόδια για το θέμα των εργαζομένων. Επειδή όμως, όπως συνηθίζεται, η Αποκεντρωμένη θα ζητήσει στοιχεία από την ΚΕΔΝ, τότε μπορούμε να τα υποβάλλουμε με τη μορφή υπομνήματος. Σε κάθε περίπτωση ανέφερα ότι θα διερευνηθεί για να αξιοποιηθεί η πρόταση του κ. Σιαμαντά.


Για όλες τις ενέργειες κι αποφάσεις σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, ως οφείλω από το θεσμικό μου ρόλο, ενημέρωσα λεπτομερώς το δήμαρχο.

Προς έκπληξή μου αργά το βράδυ της Παρασκευής 16/4 διάβασα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι ο κ. Σιαμαντάς παραιτείται από το συμβούλιο της ΚΕΔΝ, επειδή η πρότασή του βρήκε «τοίχο». Δεν είχα καμία ενημέρωση για την πρόθεση παραίτησης, ώστε να μπορώ να παρέμβω έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Για το λόγο αυτό ζήτησα συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον κ. Σιαμαντά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου στο γραφείο του δημάρχου. Κατά τη συνάντηση δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και καταλήξαμε σε αυτό που είχε ειπωθεί και στο διοικητικό συμβούλιο, στην υποβολή δηλαδή υπομνήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν θα ζητηθούν στοιχεία από την ΚΕΔΝ και ότι από κοινού θα παραστούμε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επίσης δεσμευτήκαμε όλοι ότι από κοινού θα ενεργήσουμε με επίκεντρο το συμφέρον της ΚΕΔΝ.


Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΝ διαχειρίζεται τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής Ζωής, απασχολεί συνολικά 70 εργαζόμενους και έχει εκατοντάδες ωφελούμενους στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.


Παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα, γιατί είμαι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται σε βάρος της ΚΕΔΝ, των εργαζομένων και των εκατοντάδων ωφελουμένων συμπολιτών μας.


Η πρόεδρος της ΚΕΔΝ

Μαρία Ζιαμπάρα

151 προβολές0 σχόλια