Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Μείζων αντιπολίτευση - Καθοριστική η απουσία Καρακώστα

Φως στα "σκοτεινά" πλάνα!

Γράφει ο "μικροπολιτικός"


Η πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα ουδέτερο πεδίο.

Τουλάχιστον στις Δημοκρατικές κοινωνίες, χωρίς την ύπαρξη πολιτικού ανταγωνισμού, χωρίς την αντιπαράθεση, χωρίς τη δημιουργία ενός "εμείς" (που μοιραζόμαστε κάποιες κοινές απόψεις) απέναντι σε ένα "αυτοί" (που μοιράζονται κάποιες διαφορετικές απόψεις) είναι δύσκολο να υπάρξει πολιτική

Πολιτική χωρίς αντίπαλο δεν νοείται. Δημοκρατία χωρίς πολιτικό αντίπαλο δεν νοείται - ή, για να το θέσουμε κάπως διαφορετικά: Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, η καλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος "προϋποθέτει" την ύπαρξη ενός "παραταξιακού πάθους" γύρω από πιθανές εναλλακτικές πολιτικές επιλογές.Είναι αλήθεια πως μετά από κάποια εκλογική ήττα, η αντιπολίτευση, δυσκολεύεται να βρει τον βηματισμό της. Όμως κάποιο (αντιπολιτευτικό) βηματισμό τον χρειάζεται οπωσδήποτε.

Στην Ναύπακτο δεν φαίνεται τον έχει βρει. Παρόλα τα (πολλά) λάθη της Δημοτικής αρχής δεν φαίνεται να κερδίζει πόντους. Η μείζων αντιπολίτευση - όπου η απουσία Καρακώστα αποδεικνύεται καθοριστική – εμφανίζεται χαλαρή, χωρίς πολιτικό "πάθος", φανερά πελαγωμένη!


Γ.Ν.

239 προβολές0 σχόλια