Αναζήτηση

Μεγαλοϊδεατισμός  ουτοπία  ή πραγματικότητα

Κάποιοι αναφέρονται για «κοιμώμενο γίγαντα» και κάποιοι άλλοι ότι πρόκειται για «νοσηρή φαντασίωση». Άλλοι μιλούν για «αναπτυξιακό ηφαίστειο» και άλλοι για «χάσιμο χρόνου...». Πρόκειται για κάθετη σύγκρουση απόψεων που περικλείουν τη δυναμική και τη στατική θεώρηση των πραγμάτων.

Αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός της ναυμαχίας του Λεπάντο και κατά πόσον η πόλη μας μπορεί να επενδύσει την αναπτυξιακή της προοπτική σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Η πολη μας, το Λεπάντο, αποτελεί ιστορικά για τον δυτικό κόσμο τον τόπο όπου αναχαιτίστηκε η προσπάθεια ανατροπής του πολιτισμικού στάτους της Ευρώπης. Αποτελεί το κορυφαίο των κορυφαίων ιστορικών γεγονότων που υμνούν ιδιαίτερα οι χώρες που συμμετείχαν. Συμπολίτες που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό επισημαίνουν στο Lepantoporto για τον θαυμασμό και την αναγνωρισιμότητα που τυγχάνει το Λεπάντο, η πόλη μας.

Ο προβληματισμός λοιπόν που τίθεται είναι αν η πόλη πρέπει και μπορεί να αναδείξει το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα και να το προάγει σε κυρίαρχο μοχλό προώθησης τουριστικού προϊόντος.

Γεγονός πάντως είναι ότι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον ο καθένας προβάλλει τα προτερήματα που κατέχει και αναμένει τα αποτελέσματα.

Εν προκειμένω το brand name Lepanto αποτελεί τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει η επένδυση σε χρόνο και χρήμα.

217 προβολές0 σχόλια