Αναζήτηση

Μεταναστευτικό: Ανάστατοι Πύργος και Αμφιλοχία

Ο Πύργος και η Αμφιλοχία από τη δυτική Ελλάδα έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση για την φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης προβλέπεται η εγκατάσταση 1500 ατόμων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου ”Αιγαίον" στο Επιτάλιο Ηλείας και 720 σε πρώην στρατόπεδο στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

Κοινός παρονομαστής των κοινωνικών αντιδράσεων αποτελεί το γεγονός της μη εκπλήρωσης της δέσμευσης της κυβέρνησης για χωρική ισοκατανομή.

Να τονισθεί ότι η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις είχε υποσχεθεί ότι η εγκατάσταση προσφύγων ανά δήμο θα είναι της τάξης του 1% του τοπικού πληθυσμού.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας χθες Κυριακή, με έντονη τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, διαφάνηκε η διαφωνία της τοπικής κοινωνίας ένεκα αυτού του γεγονότος.

Οι εκπρόσωποι του δήμου, φορείς και πολίτες σημείωσαν πως δεν απορρίπτουν την φιλοξενία προσφύγων, με προϋποθέσεις όμως, όπως το να πρόκειται για οικογένειες Σύρων, να αντιστοιχούν στο 1% του τοπικού πληθυσμού και να υπάρχουν δεσμεύσεις για οργανωμένη και ανθρώπινη διαμονή τους.

Σε κάθε περίπτωση το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις που διαταράσσει τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

58 προβολές0 σχόλια