Αναζήτηση

Μετανοείτε...

Το "κηδειόχαρτο" της φωτογραφίας που αλιεύσαμε κωδικοποιεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής που αφορά τα πεζοδρόμια ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Με αναρτήσεις στα social media αντιπολιτευόμενοι θεσμικοί και απλοί πολίτες εκφράστηκαν αρνητικά για την απόφαση αυτή. Στόχος ο επηρεασμός της κοινής γνώμης για την ορθότητα των απόψεών τους. Θεμιτή ενέργεια και ταυτόχρονα επιβεβλημένη όσον αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που την αφορούν. Μέχρι εδώ άριστα και μάλιστα βήμα μπροστά.

Πάμε τώρα στη θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να επιβάλει σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση θέματος που είναι σοβαρό αλλά η συμπολίτευση "κωφεύει".

Αυτό είναι το πνεύμα του νομοθέτη.

Εν προκειμένω η αντιπολίτευση προκαλεί συζήτηση θέματος που πριν δύο μέρες το σώμα αποφάνθηκε και αυτή μειοψήφισε. Μα στη δημοκρατία οι αποφάσεις κατ' αυτόν τον τρόπο λαμβάνονται και θεσμικά η συζήτηση τελειώνει εκεί. Προέκυψαν καινούργια στοιχεία; Πώς να αλλάξει άποψη κάποιος, διχασμένη προσωπικότητα είναι;

Εκτός και βρισκόμαστε σε κάποιο νηπιαγωγείο όπου ο Κωστάκης κάνει μία σκανταλιά και η Κυρία για να τον επιπλήξει του τραβάει το αυτί και του λέει "Κωστάκη ζήτα συγγνώμη ότι δεν θα το ξανακάνεις...". Τέτοιες ενέργειες δεν αναβαθμίζουν τη θεσμική λειτουργία, δυστυχώς την εκφυλίζουν περαιτέρω.

96 προβολές0 σχόλια