Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Με ένα κλικ ο φθηνότερος πάροχος ρεύματος

Με ένα κλικ ο καταναλωτής θα βρίσκει τον φθηνότερο πάροχο ρεύματος

Ο καταναλωτής, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα εισάγει τα στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος ή φυσικού αερίου και στη συνέχεια θα του εμφανίζεται μια λίστα των διαθέσιμων τιμολογίων, προκειμένου να επιλέξει. Η ΡΑΕ αναμένεται να ανακοινώνει ανά μήνα τον φθηνότερο προμηθευτή.

Μέσα από ένα λαβύρινθο 200 τιμολογίων, με διαφορετικές ρήτρες, πάγια, εγγυήσεις, εκπτώσεις και άλλες συνιστώσες που δύσκολα μπορούν να αξιολογηθούν, καλούνται οι καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου να επιλέξουν τον προμηθευτή τους.  Οσο μάλιστα εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών προμήθειας, τα πράγματα για τους καταναλωτές γίνονται ακόμη δυσκολότερα ως προς την καταλληλότερη επιλογή, δηλαδή του πιο φθηνού τιμολογίου, αφού κατά τα άλλα ο ανταγωνισμός ασκεί μια πίεση προς τα κάτω στις τιμές, το αποτέλεσμα της οποίας καρπώνεται το σύνολο των καταναλωτών.

Ο αριθμός και η δομή των τιμολογίων είναι τέτοια που δυσκόλεψαν ακόμη και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έχει καταπιαστεί με την αξιολόγησή τους προκειμένου να συνδράμει τους καταναλωτές στην αναζήτηση του φθηνότερου παρόχου. Η αρμόδια Αρχή με τη συνδρομή συμβούλου (IKNOWHOW Πληροφορική) έχει ολοκληρώσει το Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών και είναι έτοιμη να το διαθέσει μέσα στον μήνα για χρήση στους καταναλωτές.  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων αυξάνεται και μαζί και η κινητικότητα των καταναλωτών.

14 προβολές0 σχόλια