Μητσοτάκης: Εφικτός στόχος η αύξηση μισθών 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μητσοτάκης: Εφικτός στόχος η αύξηση μισθών 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στο νησί της Κέρκυρας μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ΄ όπου τόνισε πως είναι εφικτός στόχος οι μισθοί τόσο σε δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό τομέα να αυξηθούν κατά 25% στο βάθος της επόμενης τετραετίας.

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και ολους τη δεύτερη τετραετία, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι ο εφικτός στόχος της αύξησης μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 25% μέσα στην επόμενη 4ετία.

Όσον αφορά την επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 και ότι η κυβέρνηση τήρησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

«Σήμερα από την Κέρκυρα στέλνουμε μήνυμα νίκης. Για μία Ελλάδα Παραγωγική και Κοινωνική. Σύγχρονη και Δίκαιη. Ψηφιακή και Πράσινη. Και πάνω από όλα, Ισχυρή. Για την Ελλάδα του 2030», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα.

Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδας

«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό.

Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που προηγήθηκε

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα θα το πήρε και ο κ. Τσίπρας που πρόσφατα βρέθηκε στο νησί σας.

Δυστυχώς, όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μια χώρα που τάχα περνά της πιο φτωχικές γιορτές. Ενώ όλος ο κόσμος γύρω χαιρόταν σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά τα χαμόγελα είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 με την πατρίδα μας, όπως είπε, να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τήρησε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019 επισημαίνοντας ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ η χώρα αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις.

«Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *