Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Μητσοτάκης: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση ασφαλιστικών εισφορών για το 2021

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες τόσο για επιχειρήσεις όσο και εργαζόμενους, την επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης


Με δώδεκα νέες πρωτοβουλίες απαντά η κυβέρνηση στην υγειονομική κρίση που συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στόχος όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι η στήριξη της απασχόλησης και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός για το 2021: 1. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς, αυτοαπασχολουμενος και αγρότες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέτρο το κόστος του οποίου ξεπερνά τα 800-1 δις. ευρώ. Όπως φαίνεται ορισμένες πηγές εισοδημάτων θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται από την εισφορά αλληλεγγύης όπως για παράδειγμα όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και από μερίσματα. Πάντως το μέτρο αναμένεται να τονώσει περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενους σήμερα πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης. Οπως είπε ο πρωθυπουργός ένας εργαζόμενος με απολαβές 2.000 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 361 ευρώ. 2. Μειώνονται από 39,7% σε 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης εργαζόμενος με μισθό 1016 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 158 ευρώ, ενώ το όφελος της επιχείρησης θα φθάσει τα 301 ευρώ. 3. Επιδοτούνται 100.000 θέσεις εργασίας. Το όφελος για μία επιχείρησης για πρόσληψη ενός ανέργους με μισθό 700 ευρώ θα είναι της τάξης των 2.800 ευρώ ετησίως. 4. Επεκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμα Συνεργασία. 5. Ξεκινά ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,5 δις. ευρώ κυρίως για τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα αλλά και τις μικρές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τον Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή και 4ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 600 εκατ. ευρώ. 6. Θεσπίζεται μέτρο υπεραποσβέσεων για 3 έτη 7. Τον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις. ευρώ τους συνταξιούχους 8. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά 9. Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ σε πληττόμενους κλάδους   10. Αναβάλλεται μέχρι τον Απρίλιο η καταβολή οφειλών από τους πληγέντες 11. Παρατείνονται για δυο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας 12.   - Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία με πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του έτουςΗ μπύρα που ξεχωρίζει!

19 προβολές0 σχόλια