Αναζήτηση

Μια κατηγορία-σκευωρία. Μια αθώωση-δικαίωση

Σαν σήμερα- 16 Ιανουαρίου 1992- εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που δίκαζε επί ένα χρόνο τον Ανδρέα Παπανδρέου με την κατηγορία της δωροδοκίας (υπόθεση Κοσκωτά).

"Δίκη του αιώνα", χαρακτηρίστηκε.

Γράφει ο Γιώργος Κατσάνος

Την παραπομπή σε δίκη έκανε η ΝΔ (Κ.Μητσοτάκης) με το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (Φλωράκης- Κύρκος). Η ανίερη αυτή συμμαχία χαρακτηρίστηκε "βρώμικο 89" . Στο Δικαστήριο παρήλασαν μάρτυρες κατηγορίας (τύπου Μαμανέας) οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι πήγαιναν στο Καστρί κουτιά από pampers γεμάτα πεντοχίλιαρα (τούβλα τά λεγαν) και ότι από τα κουτιά εξείχαν τα πεντοχίλιαρα...

Η πρώτη δήλωση- μετά την απόφαση αθώωσης - του Α. Παπανδρλεου ήταν:

"Ήθελαν να με εξοντώσουν, αλλά η αλήθεια εκδικήθηκε τους σκευωρούς".

Πράγματι, στις επόμενες εκλογές του Οκτώβρη 1993 ο λαός ξανάφερε στην εξουσία τον Παπανδρέου, προς απογοήτευση των κατηγόρων. Ούτε η τότε"συμπαθής" δήλωση του Κ. Καραμανλή "Τον Πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο Δικαστήριο. Τον στέλνεις στο σπίτι του", έπιασε τόπο. Και το Δικαστήριο τον αθώωσε και ο λαός τον ξανάκανε Πρωθυπουργό.

Ξανάγινε παρόμοια συμμαχία τελευταία για δίωξη πολιτικών αντιπάλων. Αριστερά με άκρα δεξιά (Τσίπρας- Καμμένος). Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Είδαμε, κατά καιρούς, βία και νοθεία σε εκλογές, είδαμε προδοσίες και αποστασίες, είδαμε ανίερες συμμαχίες, είδαμε πολιτικούς περιπατητές από κόμμα σε κόμμα, είδαμε τα "είπα ξείπα".

Δίκαια ο Ελληνικός Λαός γυρίζει την πλάτη -όλο και περισσότερο- στους πολιτικούς.

Μεγάλη η απαξίωση!

Ασφαλώς υπάρχουν ηθικοί κσι ενάρετοι πολιτικοί με σταθερές απόψεις σε αξίες και θεσμούς.

Όμως μαζί "με τα ξερά , καίγονται και τα χλωρά" ...

39 προβολές0 σχόλια