Αναζήτηση

Ναυμαχία και προοπτικές!

Γιάννης Ράπτης: Ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ναύπακτο.


Το Lepantoporto με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας ζήτησε τις απόψεις προσωπικοτήτων που εμπλέκονται στο δίκτυο "δρόμοι του Lepanto", για την πορεία και τις προοπτικές του.

Προκαταβολικά ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι το κλίμα εκτός συνόρων είναι πολύ αρνητικό για την πόλη μας.


Τα άτομα που απευθυνθήκαμε είναι:

-Γιάννης Ράπτης (εμπνευστής της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του δικτύου)

-Enzo Caruso (Messina-Italy- αντιδήμαρχος πολιτισμού και μέλος του δικτύου)

-Χρήστος Σαλαμούρας (πρόεδρος του δικτύου)

-Pietrangelo Petteno' (Venezia-Italy- μέλος του δικτύου)

-Γιάννης Κοργιαλάς ( Πρόεδρος του συλλόγου "Lepanto 1571" και μέλος του δικτύου)

-Juan Cairos (Tenerife-Spain- μέλος του δικτύου)


Με συνεχείς αναρτήσεις μας εντός της εβδομάδας θα προβάλουμε τις απόψεις αυτών που θα ανταποκριθούν.


Γιάννης Ράπτης: Ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ναύπακτο.

 Ο Γιάννης Ράπτης υπήρξε ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του δικτύου "δρόμοι του Lepanto"

Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και η σημασία της Ναυμαχίας του Lepanto, προσφέρουν σήμερα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για την πόλη μας, να αναδειχθεί σαν σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και την Μεσόγειο.


Η Ναυμαχία του Lepanto βαθιά χαραγμένη στην ευρωπαϊκή ιστορία, είναι ικανή να συμβάλει στη γένεση μιας νέας επικοινωνίας της περιοχής μας με την Ευρώπη. Σημειωτέον ότι η Ναύπακτος αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη "θεματοφύλακα" του γεγονότος.


Ζητούμενο για μας σήμερα είναι η ανάδειξη της πόλης της Ναυπάκτου ως πόλου συνάντησης και γνωριμίας με τους ευρωπαίους "συγκληρονόμους" της ιστορίας, ως city branding. Αυτό είναι το εργαλείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε μια «ισχυρή» επωνυμία, προκειμένου να προβάλουμε την ανταγωνιστική μας ταυτότητα.


Το όνομα Lepanto, αποτελεί, εκτός από τρόπο διάδοσης, διείσδυσης και επιρροής, σημαντικό παράγοντα στην αύξηση των μεγεθών του τουρισμού με συνακόλουθο αποτέλεσμα την εισροή κεφαλαίων. Η πολιτιστική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική.


Μ´ αυτές τις σκέψεις, εργάστηκα από το 2014, για την δημιουργία του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων, με τίτλο «Δρόμοι του Lepanto» και έδρα την Ναύπακτο.

Εξαιρετικό υπήρξε το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των Μεσογειακών χωρών, οι πρέσβεις των οποίων ζητούσαν πληροφορίες και ζητούσαν επιμόνως την είσοδό τους στο Δίκτυό μας!


Ένα παράθυρο τεράστιων ευκαιριών λοιπόν, άνοιξε η Ναύπακτος στην Ευρώπη και θα πρέπει να το δούμε κατά προτεραιότητα και με την ανάλογη σοβαρότητα.

369 προβολές0 σχόλια