Αναζήτηση

Ναυμαχία και προοπτικές!

Γιάννης Κοργιαλάς: Η ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου δημιουργεί ελκυστική εικόνα για ποικίλες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ο Γιάννης Κοργιαλάς είναι πρόεδρος του συλλόγου "Lepanto 1571" και μέλος του δικτύου "δρόμοι του Lepanto".

Από την εποχή του κοσμοϊστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας του Lepanto μέχρι σήμερα έχουν περάσει περισσότερα από 400 χρόνια και η ανάμνηση του γεγονότος αυτού γιορτάζεται σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην ναυμαχία του Lepanto.


Τα τελευταία χρόνια «γεννήθηκε» η ιδέα της ίδρυσης του «Δικτύου Πόλεων» με την συμμετοχή Δήμων, οργανισμών, συλλόγων των πόλεων που χαρακτηρίζονται από την ίδια ιστορία, τηρούν τον στόχο της προώθησης των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης , μέσω του πολιτισμού και του τουρισμού, μεταξύ των λαών της Μεσογείου που τους ενώνει το επικό ιστορικό γεγονός που διεξήχθη στα νερά του Λεπάντο.


Το «Δίκτυο πόλεων» δεν διακηρύσσει μηνύματα πολέμου αλλά φιλίας και ειρήνης . Η προώθηση της ειρήνης μεταξύ των λαών της Μεσογείου και των διπλωματικών δράσεων πολιτισμού περιέχονται στις παραγράφους του καταστατικού του δικτύου Πόλεων. -«Η Μεσόγειος δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα. Η Μεσόγειος είναι μια μεγάλη μηχανή καταγραφής της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι μια θάλασσα που έχει καταγράψει ήχους, φωνές, θανάτους, τραγωδίες, πνιγμούς, χρώματα, καταγράφει ασταμάτητα για αιώνες. Και η σύνδεση των μεσογειακών ανθρώπων με αυτή είναι αναπόφευκτη» - Renzo Piano , αρχιτέκτων.

Η φιλοδοξία, λοιπόν είναι να δημιουργηθεί μια ευρύτερη πρόταση γύρω από ένα γεγονός που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις και που θα μπορεί να έχει μόνον θετικές σκέψεις από την άποψη των πολιτιστικών, τουρισμού, οικονομικών και πολιτικών πτυχών. Η Ναύπακτος δεν έχει απλώς προσκληθεί να συμμετέχει στο δίκτυο πόλεων αλλά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μεταξύ των πόλεων της Μεσογείου που συμμετέχουν .

Η μεγάλη πρόκληση για την πόλη μας υπάρχει, είναι ορατή και η κοινωνία μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο και μέλημά μας θα πρέπει να είναι η προώθηση ακριβώς της κουλτούρας και του `πολιτισμού της ειρήνης", που θα έλεγα ότι δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά πολιτική, με πρακτική εφαρμογή πολλαπλών προεκτάσεων ανάπτυξης στον τομέα τουρισμού, οικονομίας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Η ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου θα δώσει στην πόλη μας την εικόνα τόπου ελκυστικού για ποικίλες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

304 προβολές0 σχόλια