Αναζήτηση

Νταουσάνης: Ανακοινώσεις και επερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21/11/2022

Ανακοινώσεις:

1η Ανακοίνωση: Αφορά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου κ Γκίζα την ημέρα της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου απέναντι στον τ. Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Θανάση Παπαθανάση στην εξέδρα που είχε γίνει για την παρέλαση. Ήταν μια ενέργεια του κ. Γκίζα η οποία δυσφημίζει την πόλη μας. Μια ενέργεια που αναφέρθηκε αρνητικά σε πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα. Προφανώς ο κ. Γκίζας ενώ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο της θητείας του δεν μπόρεσε να μάθει ακόμα πως να συμπεριφέρεται και τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν υπάρχει εξέδρα βάσει πρωτοκόλλου θα πρέπει εκεί να ανέβουν συγκεκριμένα άτομα και όχι μόνο τρία. Προφανώς ο κ. δήμαρχος νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς ήλιος και μπορεί να λέει κάτσε κάτω εσύ, ανέβα πάνω εσύ. Δεν γνωρίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει τελετάρχης ο οποίος είναι υπεύθυνος και με τρόπο που αρμόζει κανονίζει τη διαδικασία ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα σε μια τέτοια επέτειο που μόνο σεβασμό θα έπρεπε να δείχνουμε..

Λυπάμαι πολύ γιατί ο κ. Γκίζας για μια ακόμα φορά δείχνει τον κακό του χαρακτήρα και κυρίως δυσφημίζει την πόλη μας.

2η Ανακοίνωση: Αφορά το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ,Ε.Δ.Ε.) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βόλο.

Ενώ αγαπητοί συνάδελφοι ο κ Δήμαρχος θα έπρεπε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ( πριν ένα μήνα δηλαδή ), να αναφέρει και να ενημερώσει για το Συνέδριο και να ρωτήσει επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους,( όπως όλοι πάντα κάναμε) αν θέλει κάποιος να παρευρεθεί, τι κάνει. Σήμερα την ίδια μέρα που γίνεται το πιο σημαντικό συνέδριο για την Τ.Α, καλεί Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ούτε ο ίδιος να μην παρευρεθεί στο συνέδριο, (που θα έπρεπε να είναι εκεί να ακούσει, να μάθει να κάνει προτάσεις αν έχει), αλλά ούτε και κάποιος Δ. Σ. που θα ήθελε να παρευρεθεί να μπορεί να πάει σε ένα συνέδριο που θα συζητηθούν θέματα πολύ σοβαρά, όπως τα οικονομικά των Ο Τ Α , όπως ο νέος τρόπος και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους, όπως, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων, όπως η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο της Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, όπως η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων κλπ.

Όλα αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα προφανώς δεν απασχολούν τον κ. Γκίζα. Φανταζόμαστε όλοι φυσικά αγαπητοί συνάδελφοι, το τι θα έλεγε ο Πρόεδρος, που είναι ο Δήμαρχος Τρικάλων, και τα μέλη της ΚΕΔΕ για μας αν το γνώριζαν αυτό.

Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που λειτουργούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο υποβαθμίζεται συνεχώς εξ αιτίας φυσικά της άγνοιας και της κακής νοοτροπίας του κ Γκίζα. Ευθύνη όμως έχετε και εσείς κ. πρόεδρε γιατί συγκαλέσατε συμβούλιο την ημέρα που πραγματοποιείται το συνέδριο της ΚΕΔΕ.


Επερωτήσεις:

Η πρώτη ερώτησή μου αφορά τον Αρχαιολογικό Χώρο στα Ελληνικά της Βελβίνας. Είναι ένας χώρος που παρουσιάζει κατά την άποψή μου μεγάλο ενδιαφέρον και αν τον αξιοποιήσουμε σωστά, θα είναι ότι καλύτερο για τον τόπο μας.

Ο Χώρος αυτός εντάχθηκε σε Εθνικό Πρόγραμμα Ανασκαφών πριν 17 χρόνια και όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, από το Υπουργείο Πολιτισμού εξασφαλίζονταν πιστώσεις και κάθε χρόνο από τότε γίνονταν Ανασκαφές οι οποίες μάλιστα πέρυσι ολοκληρώθηκαν.

Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι βρέθηκαν σημαντικά πράγματα της Αρχαίας Εποχής, όπως Ναός του Ποσειδώνος, Ναός της Αθηνάς, Βωμός και το κυριότερο από όλα, βρέθηκε και Αρχαίο Στάδιο. Και το τονίζω αυτό γιατί σε όποιον Αρχαιολογικό Χώρο υπάρχει Στάδιο, σημαίνει ότι είναι ο κύριος Αρχαιολογικός Χώρος μιας μεγάλης ευρύτερης περιοχής.

Από την αρχή της Θητείας του κ. Γκίζα στα πλαίσια της θέλησής μου να βοηθήσω το Δήμο, του εξήγησα τι σημαίνει για το Δήμο μας αυτός ο Αρχαιολογικός Χώρος και του πρότεινα να γίνει ένα μικρό έργο της τάξης των 10.000 ευρώ περίπου για να βελτιωθεί ο δρόμος πρόσβασης του Χώρου.

Το ερώτημά μου λοιπόν προς εσάς κ Γκίζα είναι, μήπως τουλάχιστον τώρα φιλοτιμηθήκατε και το σκεφτήκατε να το κάνετε, γιατί όσες φορές το πρότεινα τότε λέγατε ναι, ναι, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν δείξατε ενδιαφέρον.

Τελειώνοντας αυτό το θέμα, πρέπει να πω ότι ο Αρχαιολόγος και υπεύθυνος των Ανασκαφών του Αρχαιολογικού Χώρου κ. Καλτσάς Νίκος με την ολοκλήρωση των Ανασκαφών έκανε συγκεκριμένη πρόταση προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων, για το τι πρέπει να γίνει τώρα, ώστε να μπορεί κανείς να τον επισκέπτεται με εισιτήριο εισόδου και να υπάρχουν βέβαια οι κατάλληλες υποδομές. Κάτι δηλαδή ανάλογο που είχαμε κάνει εμείς για το Κάστρο και το επισκέπτονται σήμερα με εισιτήριο εισόδου οι επισκέπτες του Δήμου μας.

Και σε αυτό θα ήθελα να μας απαντήσετε κ Γκίζα αν έχετε κάνει κάτι ή προτίθεστε να κάνετε, ώστε κάποια στιγμή να έχουμε μετά το Κάστρο και ένα δεύτερο Χώρο που θα μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται με εισιτήριο εισόδου.


Το δεύτερο ερώτημά μου έχει να κάνει με την βελτίωση των γηπέδων τένις στο Κόμβο του Περιφερειακού, όπου όλοι μας βλέπουμε ότι από τότε που κάναμε αυτά τα γήπεδα τένις, δεκάδες παιδιά αθλούνται σε καθημερινή βάση. Είχαμε πει πολλές φορές κ. Τσουκαλά αν θυμάστε ότι μετά από τόσα χρόνια τα γήπεδα θέλουν συντήρηση και συμφωνήσατε και εσείς απόλυτα. Μάλιστα το ίδιο αίτημα μας είχε κάνει και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κιμινουλάκη Μυρτώ.


Κ. Δήμαρχε σας ρωτάω, μήπως τουλάχιστον τώρα σκεφτήκατε να κάνετε αυτό που μου είχατε τότε πει, ότι θα πείτε στους ειδικούς συνεργάτες σας να κάνουν τη μελέτη να δείτε το κόστος για να γίνει η συντήρηση? Γιατί και τότε λέγατε ναι, ναι αλλά ποτέ δεν το πιστέψατε από ότι φάνηκε μετά.

92 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων