Ντύθηκε γυναίκα για να μην πολεμήσει, αλλά τον έπιασαν στα σύνορα

Υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Κάποιοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους να βγουν από τα σύνορα.

 

Ο νεαρός που θα δείτε στο βίντεο είναι Ουκρανός και δεν θέλει να πάει να πολεμήσει. Αποφάσισε να βγει με κάποιον τρόπο από τα σύνορα και να περάσει στην ασφάλεια της Μολδαβίας.
Ντύθηκε λοιπόν με γυναικεία ρούχα, ένα κολάν, ένα μακρύ παλτό και πήρε ένα ταξί για να τον πάει στα σύνορα όπου από εκεί εάν ήταν τυχερός θα περνούσε στη Μολδαβία.

Ήταν ένας 26χρονος άνδρας στον οποίο μάλιστα είχε έρθει και το χαρτί της στράτευσης και ο Ουκρανικός στρατός τον καλούσε να παρουσιαστεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να ενταχθεί στις δυνάμεις υπεράσπισης. Δεν είχε πάει να παρουσιαστή την καθορισμένη ημερομηνία και είχε κηρυχθεί λιποτάκτης.

Τον πρόδωσε η μπάσα φωνή
Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που κάποιος παρατηρητικός συνοριοφύλακας καθώς έκανε τον έλεγχο στους επιβάτες τον οχημάτων του ζήτησε να κατέβει από το ταξί. Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την ψηλή γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά που κατέβηκε, αλλά όταν τη ρώτησαν κάτι και εκείνη απάντησε είχε μια παράξενη για γυναίκα, μπάσα φωνή.
Αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για λιποτάκτη, εξάλλου είχαν δει πολλά τα μάτια τους από την μέρα που άρχισε ο πόλεμος. Του ζήτησαν τα χαρτιά του και εκείνος τους είπε ότι δεν είναι γυναίκα αλλά άνδρας και τους έδειξε την ταυτότητα του. Αμέσως τον έθεσαν υπό κράτηση.

Με την εισβολή στη χώρα οι Ουκρανοί έχουν θεσπίσει ειδικούς νόμους στράτευσης. Έτσι οι άνδρες από τα 18 μέχρι τα 60 τους απαγορεύεται να φύγουν από την επικράτεια της Ουκρανίας καθώς σταδιακά θα στελεχώνουν τον στρατό της χώρας που πολεμάει. Εξαιρούνται εκείνοι που μεγαλώνουν μόνοι τους τρία παιδιά, ή μεγαλώνει κάποιο παιδί με αναπηρία.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *