Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Ν α υ μ α χ ί α και …π ε ρ ι σ υ λ λ ο γ ή !

Πέρασαν ήδη 40 χρόνια αφότου η πόλη μας, το Λεπάντο, ταυτοποιήθηκε επίσημα ως ο αποκλειστικός εκφραστής των εκδηλώσεων της επετείου της Ναυμαχίας.


Έχουν επιτευχθεί έκτοτε τεράστια βήματα προόδου, οι συντελεστές αυτής της ανοδικής πορείας πάρα πολλοί. Με δυο λόγια όλοι οι ιθύνοντες της πόλης διαχρονικά αγκάλιασαν με ζήλο το γεγονός. Σήμερα με καμάρι μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ανταποκριθήκαμε στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου συμβάντος.


Η κεντρική εκδήλωση της αναπαράστασης αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για την πόλη και απολαμβάνει τον θαυμασμό εντός και εκτός συνόρων της χώρας.


Αυτό αποτελεί πια κ ε κ τ η μ έ ν ο. Είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα μ π ρ ο σ τ ά!


Επί θητείας κ. Λουκόπουλου και υπεύθυνο πολιτισμού τον κ. Γιάννη Ράπτη δημιουργήθηκε ένας φορέας, το δίκτυο πόλεων «δρόμοι του Λεπάντο». Η έδρα του είναι η Ναύπακτος και η προεδρεία ανήκει σε μας, σύμφωνα με το καταστατικό.


Χάρτης Ευρωπαϊκών πόλεων του δικτύου "δρόμοι του Λεπάντο"

Σκοπός του να συμπεριλάβει Ευρωπαϊκές πόλεις «εθισμένες» στην ιστορική κληρονομιά, που προσβλέπουν να προάγουν το εμβληματικό αυτό σύμβολο σε μια διαπολιτισμική προσέγγιση πόλεων και χωρών της Ευρωμεσογείου και πέραν.


Ο κύβος ερρίφθη!


Μέλλει να αποδειχθεί ότι είμαστε ικανοί να κολυμπήσουμε σε βαθιά νερά. Πρόκειται για ρότα πλεύσης που αναβαθμίζει την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης με κύριο άξονα την τουριστική ανάπτυξη, με μακροπρόθεσμη προοπτική.


Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.

Θα μείνουμε στο "τσιμεντάκι του κυρ Γιώργη" ή θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία που μας οδηγούν στο ξ έ φ ω τ ο!

604 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle