Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Χτυπήθηκε ο πύργος τηλεπικοινωνιών – τηλεόρασης

Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης του Κιέβου, με πολλά βίντεο να δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό. Ωστόσο, ο πύργος δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποια εμφανή ζημιά.

https://tv.in.gr/uploads/20220301/172900_2_2_2_11111.mp4?_=1https://tv.in.gr/uploads/20220301/172919_2_2_111.mp4?_=2

Νωρίτερα, οι Ρώσοι προειδοποίησαν για επίθεση στις εγκαταστάσεις πληροφοριών του Κιέβου, ζητώντας την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανέφερε: «Με στόχο να καταστείλουμε επιθέσεις πληροφόρησης κατά της Ρωσίας, οι τεχνολογικές εγκαταστάσεις της SBU και το 72ο κεντρικό κέντρο PSYOPS στο Κίεβο θα χτυπηθούν με όπλα υψηλής ακρίβειας. Καλούμε τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν προσεγγιστεί από Ουκρανούς εθνικιστές για να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες σε βάρος της Ρωσίας, όπως επίσης και τους κατοίκους του Κιέβου που μένουν κοντά σε κέντρα αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορους κρατικούς θεσμούς της Ρωσίας έχει πολλαπλασιαστεί.

«Ρώσοι πολίτες συνεχώς λαμβάνουν κλήσεις με απειλές για φυσική εξόντωση όπως και απειλές βομβών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλες εγκαταστάσεις κοινωνικών υποδομών. Επιθέσεις πληροφόρησης στη Ρωσία εκτελούνται από το 72ο Βασικό Κέντρο Πληροφόρησης και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα υλικού και λογισμικού που έχουν έδρα στο Κίεβο και εγκαταστάσεις επικοινωνίας», είπε ο εκπρόσωπος.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *