Αναζήτηση

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Γ.ΜΠΟΥΛΕ

Γράφει ο Θέμης Ναυπακτίτης


Είναι βέβαιο ότι από την Καλλικρατική μεταρρύθμιση και δώθε η Ναυπακτία βιώνει ένα είδος πολιτικού διχασμού ανάμεσα σε δυο κοινωνικά σύνολα που συνυπάρχουν στην κοινωνική ζωή αλλά πολιτικά είναι σχεδόν “ξένα” αναμεταξύ τους.

Κάποιος που θά μπαινε στον κόπο να αναλύσει την εκλογική συμπεριφορά της περιοχής κατά βαθμό αστικότητας, θα διαπίστωνε ότι μεταξύ κέντρου και περιφέρειας υφίσταται μια ιδιαίτερα έντονη διαφοροποίηση των εκλογικών ποσοστών.

Πόλη και “ύπαιθρος” δηλαδή, τηρούν δυο διαφορετικές πολιτικές στάσεις με την κάθε μια να έχει το δικό της σύμπαν εκλογικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι κάτι που μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.


Στις εκλογές του Μαίου του 2019 (Α Κυριακή), ο συνδυασμός του τότε δημάρχου, ενώ στον παλιό Δήμο έλαβε περίπου 2900 ψήφους τερματίζοντας πρώτος, στην περιφέρεια είδε τα ποσοστά να κατακρημνίζονται τερματίζοντας τέταρτος και με διαφορά.

Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι. Στις ενότητες Αποδοτίας, Πυλήνης, Πλατάνου, Χάλκειας και Αντιρρίου αν και εν ενεργεία Δήμαρχος, έλαβε μόνον 1287 ψήφους, τη στιγμή που οι συνδυασμοί Γκίζα, Μπουλέ, Τσουκαλά λάμβαναν αντιστοίχως 2032, 1624 και 1421 ψήφους!


Τούτου δοθέντος και με δεδομένη την ευκολία με την οποία οι ψηφοφόροι της περιφέρειας αναπροσαρμόζουν τις εκλογικές τους προτιμήσεις, η πρόσφατη διαφοροποίηση Μπουλέ είναι σίγουρο πως θα περιπλέξει τα πράγματα.

Στις προηγούμενες εκλογές, οι συνδυασμοί Γκίζα/Τσουκαλά είχαν λάβει στις πέντε περιφερειακές ενότητες (αθροιστικά) 3453 ψήφους (2032+1421). Ποσοστό, που σήμερα (και) με όπλο την έντονη ρουσφετολογική πρακτική στην οποία επιδίδεται η δημοτική αρχή, είναι πιθανόν να κρατήσουν.


Είναι ευνόητο πλέον, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα επιτύχει να δεξιωθεί τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων της ΑΔΚΝ που θα μετακινηθούν.

169 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων