Ουκρανία: Κόλαση διαρκείας

Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

Η ρωσική πορεία προς το Κίεβο έχει πραγματοποιήσει μικρή πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ το Χάρκοβο και η Μαριούπολη παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο έχουν επιφέρει τον θάνατο 34 αμάχων στις τελευταίες 24 ώρες

Η Μόσχα συνεχίζει τις επαφές με τις ΗΠΑ, κυρίως μέσω των πρεσβειών και εκτιμά ότι οι σημερινές συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά στη Λευκορωσία μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, αλλά προειδοποιεί τη Δύση κατά νέων κινήσεων κλιμάκωσης. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Οι φιλορωσικές δυνάμεις προειδοποίησαν για νέες στοχευμένες επιθέσεις στη Μαριούπολη, εάν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν παραδοθούν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, που επικαλείται φιλορώσο αξιωματικό στο Ντονέτσκ.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στη Λευκορωσία για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την πρώτη ημέρα της εισβολής, κατευθυνόμενοι ως επί το πλείστον σε Πολωνία και Ρουμανία.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *