Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Ο Αμβρόσιος αφορίζει και συμβάλλει... στην χαλάρωση και ψυχοθεραπεία!

Αποτελεί κύριο μέλημα του Lepantoporto η ενίοτε προβολή και ειδήσεων που επιδρούν στην χαλάρωση, κάτι που πράξαμε και κατά την διάρκεια της "καραντίνας". Όσο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει στα ύψη, όλο και πιό επιτακτική καθίσταται η ανάγκη της χαλάρωσης. «Γραφικοί» τύποι υπάρχουν σε αφθονία κι εμείς θα τους ανακαλύπτουμε και θα σας τους "προσφέρουμε".


Στον... αφορισμό του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη, της υπ. Παιδείας Ν.Κεραμέως και του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά προχώρησε σήμερα ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Τον αφορισμό διάβασε ο κ. Αμβρόσιος μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου και ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η εκκλησία είχε ήδη αρχίσει να αδειάζει από τους πιστούς.


Ειδικά για την υπουργό Παιδείας, ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει με ανάρτησή του ότι θα την αφορίσει, εάν η κα Κεραμέως δεν μετάνιωνε, όπως ο ίδιος είχε γράψει, για την φράση της ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από το σάλιο, που σημαίνει σύμφωνα με τον πρωην μητροπολίτη, ότι η υπουργός εννοούσε μέσω της Θείας Λειτουργίας.


Με αφορμή τα παραπάνω, ο Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει ως «βλάσφημα λόγια» το γεγονός ότι “διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορονοϊός” και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα”. Τελικά, σήμερα ο Αμβρόσιος, συμπεριέλαβε στον αφορισμό όχι μόνο την υπουργό, αλλά και τον Πρωθυπουργό, όπως και τον υφυπ. Πολιτικής Προστασίας ! 


53 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle