Αναζήτηση

«Ο Ανδρουλάκης θα αποφασίσει, όχι ο Λύτρας »

«Ο Ανδρουλάκης και όχι ο Λύτρας τα αποφασίζει αυτά. Και σίγουρα δεν είναι της παρούσης αλλά θέμα που θα εξεταστεί μετά τις εθνικές εκλογές». Η φράση αυτή κομματικού στελέχους αποτυπώνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια σε ένα τμήμα του τοπικού ΠΑΣΟΚ για τις πρωτοβουλίες που επιδεικνύει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λύτρας μόλις παρέλαβε τη σκυτάλη του επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού από τον πρώην περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο Κατσιφάρας ήταν ένα παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγη αρχικά περιφερειάρχης. Ο συνδυασμός του το 2019 είχε τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ και απέτυχε χάνοντας από τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Στη Χαριλάου Τρικούπη η περίπτωση αυτή μνημονεύεται ως ένα κακό προηγούμενο αποτυχίας υποψηφίου που επιδίωξε να χρησθεί ως κοινός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Λύτρας είναι επίσης γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την εκλογή του επισκέφτηκε τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ. Λίγες μέρες μετά και τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ (συνοδευόμενος μάλιστα από πρόσωπο που λέγεται πως έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ).


Φέρεται ο συνδυασμός να λειτουργεί αυτόκλητα με γνώμονα τις περιφερειακές εκλογές του 2023 ώστε να λειτουργήσει ως… εγγυητής της διαδικασίας για μια κοινή υποψηφιότητα του «προοδευτικού μετώπου» απέναντι στον Φαρμάκη.

Αυτό είναι που δυσαρέστησε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύεται πως το κόμμα δεν θα εμπλακεί σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές πριν τις εθνικές εκλογές. Πολύ απλά, αν το κάνει απλώς ακυρώνει την τακτική του ενόψει των εθνικών εκλογών, θολώνει το στίγμα του.


ΠΗΓΗ: Agrinionews

Η φωτογραφία από την συνάντηση του Γιάννη Λύτρα με τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

24 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων