Αναζήτηση

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σχολιάζει ο Θέμης Ναυπακτίτης


Επειδή το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών αποτελεί σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της ψηφοσυλλεκτικής ικανότητας των υποψηφίων συμβούλων, το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά είναι ο συνδυασμός του δημάρχου.

Αυτό, θα μπορούσαμε να το παίξουμε και σαν κλασσικό σιγουράκι.

Πρωτιά όμως την πρώτη Κυριακή δεν σημαίνει και εκλογή. Η εκλογή, πιθανότατα, θα κριθεί στην επαναληπτική διαδικασία όπου το “ματς” ξεκινάει από μια μηδενική βάση με τις επιρροές των συμβούλων να είναι ανύπαρκτες, όπως ανύπαρκτες είναι οι ιδεολογικές διαφορές και τα πολιτικά προγράμματα.

Ο πολιτικός ανταγωνισμός δηλαδή της Δεύτερης Κυριακής δεν έχει τόσο τη μορφή μιας πολιτικής προγραμματικής αντιπαράθεσης, όσο μιας αντιπαράθεσης στην οποία περισσότερο βαραίνει το πρόσωπο των μονομάχων παρά η πολιτική τους επάρκεια.

Πρόκειται για μια αποπολιτικοποιημένη διαμάχη, όπου η πολιτική προσωποποιείται έντονα και κυριαρχούν συναισθήματα έλξης και απώθησης, συμπάθειας, αντιπάθειας και τιμωρίας ή ακόμα, του πόσο προσηνής και “άνθρωπος της διπλανής πόρτας” είναι ο υποψήφιος.

Ακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι η αντιπολίτευση έχει βαλτώσει στις διεργασίες ανάδειξης του επικεφαλής. Χωρίς αμφιβολία, απέναντι στο σημερινό Δήμαρχο ένας είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης που μπορεί να σταθεί άνετα. Και όχι μόνο να σταθεί αλλά να έχει και τις πιθανότητες νίκης με το μέρος του.

315 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων