Ο Δήμος Ναυπακτίας κωφεύει και αδιαφορεί;

Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημερώνει την Επιθεώρηση Εργασίας και το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράνομη λόγω διάκρισης ηλικίας απόλυση καθαρίστριας

Ο Δήμος Ναυπακτίας κωφεύει και αδιαφορεί;

Ο Συνήγορος του Πολίτη επανερχόμενος στην υπόθεση της παράνομης απόλυσης της συναδέλφισσας καθαρίστριας λόγω διακρίσεων ηλικίας απέστειλε επιστολές τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών (αρ. πρωτ. 308473/24693/2022 – 6/5/2022), όσο και στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιτωλίας (αρ. πρωτ. 308473/28006/2022 – 21/5/2022).

Στις επιστολές αυτές τονίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, «οι εργαζόμενοι διατηρούνται στην υπηρεσία μέχρι να αποκτήσουν δικαίωμα σύνταξης και πάντως όχι πέρα από το 70ο έτος της ηλικίας τους».

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Συνήγορου του Πολίτη, ο Δήμος πρέπει να υιοθετήσει διαδικασίες για τη διασφάλιση της δυνατότητας πρόσληψης στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας έως τη συμπλήρωση του 70ου έτους, όσων υποψηφίων πληρούν συγκεκριμένες συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις. Το θετικό αυτό μέτρο είναι νόμιμο και συμβατό με την αρχή της ίσης μεταχείρισης, όπως αυτή εξειδικεύεται στα άρθρα 3 και 7 του Ν. 4443/2016.

Καλούμε τον Δήμο Ναυπακτίας, έστω και τώρα, να προβεί στην επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας καθαρίστριας, ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει το δικαίωμα σύνταξης και να κάνει πράξη την κατάργηση κάθε μορφής διακρίσεων σύμφωνα με τον Ν. 4443/2016 σε θέματα εργασίας.

Το ΕΚΝΔ στέκεται δίπλα στην απολυμένη συναδέλφισσα και σε όσες / όσους συναδέλφισσες/συναδέλφους πέφτουν θύματα μίας απάνθρωπης πολιτικής διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ναύπακτος, 17 Μαρτίου 2023 Δελτίο Τύπου ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ Χτες […]