Αναζήτηση

Ο δρόμος οδηγεί «κατευθείαν» στην U N E S C O!

Η συζήτηση που γίνεται για την «επόμενη μέρα» της κρίσης εξελίσσεται πολύ ενθαρρυντικά!


Εκεί που περιμέναμε ότι πρόκειται για «δύσκολη μέρα» και οι φοβίες μας είχαν κυριεύσει, μετά τις συζητήσεις, τις προτάσεις και τις αναλύσεις που παρακολουθήσαμε, μένουμε με την εντύπωση ότι πρόκειται μάλλον για «αυγουστιάτικο φεγγάρι». Κατά κάποιον τρόπο αν δεν ερχόταν μόνη της έπρεπε να κάνουμε τα πάντα να την εφεύρουμε!


Κύριε δήμαρχε

Το Lepantoporto έχει υπερκαλυφθεί και δεν έχει να προτείνει κάτι στον δημόσιο διάλογο που προκαλέσατε.

Διαβάσαμε ότι θα εισηγηθείτε του θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θέλουμε να σας θέσουμε ένα ζήτημα.


Αφορά το Lepanto και τη ναυμαχία, με αφορμή κάποια πρόταση που ακούσθηκε στη διαδικτυακή συζήτηση για ένταξη της ναυμαχίας στην UNESCO!


Το ζήτημα είναι:

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της δημαρχίας Λουκόπουλου και Γιάννη Ράπτη αντιδημάρχου πολιτισμού, δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων με την ονομασία «δρόμοι του Λεπάντο». Η πόλη μας σύμφωνα με το καταστατικό έχει την προεδρία και την έδρα σε μόνιμη βάση.


Η πρώτη ανάπτυξη του δικτύου περιείχε μία σειρά ευρωπαϊκών πόλεων που μαζί με την δική μας αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου.

Επιπλέον το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει κάποιο χρηματικό ποσόν της τάξης των 10.000 ευρώ για συγκεκριμένες δράσεις του δικτύου.


Ο κ. Ράπτης παραιτήθηκε στο μέσον εκείνης της δημοτικής θητείας και έκτοτε αγνοείται η πορεία του δικτύου.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο αντιδήμαρχός σας επί των οικονομικών στην πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων σας, μετέφερε το παραπάνω ποσόν σε κάποιον άλλον κωδικό που αφορά τα σκουπίδια, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.


Ερωτάστε επομένως κύριε δήμαρχε πριν υιοθετήσετε την ενταξή μας στην UNESCO, να μας ενημερώσετε πού βρίσκεται αυτό το δίκτυο πόλεων που είναι σημαντικός μοχλός εξωστρέφειας για την πόλη μας.


Με τιμή

Lepantoporto


51 προβολές0 σχόλια