Αναζήτηση

Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία. Ο Ιησούς δεν είναι φορέας ασθενειών

Τάδε έφη στην ΕΡΤ ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, σχετικά με τις... λοιμώξεις και την Εκκλησία, διατυπώνοντας πως εδώ και 20 αιώνες ««ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση σε περίπτωση ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού, δήλωσε πως «μόνο αν στηθούν τανκς μπροστά από τις εκκλησίες» θα σταματήσει ο κόσμος να συνέρχεται στους ναούς.

Στα λεγόμενα του ιερέα αντέδρασε τηλεθεάτρια η οποία απέστειλε μήνυμα, διερωτώμενη αν είναι λογικό να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης (πλύση χεριών, αποφυγή επαφών με ασθενείς κ.α) αλλά να συμμετέχουμε στα εκκλησιαστικά τελετουργικά, που περιλαμβάνουν το φίλημα εικόνων, τη θεία κοινωνία κ.α.

«Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες», αντέδρασε ο ιερέας που επικαλέσθηκε και την ιδιότητα του ιατρού που φέρει.

Επισημαίνεται ότι στην Ορθόδοξη Ρουμανία επιτράπηκε η χρήση κουταλιού μιας χρήσης για τη θεία κοινωνία και στην Καθολική Ιταλία πάρθηκαν μέτρα που εναρμονίζονται με τα προληπτικά μέτρα της Πολιτείας.

136 προβολές0 σχόλια