Ο Κωνσταντάρας υποδέχτηκε τον Ιερόθεο στο Θέρμο – «υπέρτατη τιμή»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,κ. Ιερόθεος, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 6 Μαρτίου, το δημαρχείο Θέρμο ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα.

Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας, ο οποίος τον συνόδευσε στο γραφείο του Δημάρχου.
Εκεί Μητροπολίτης και Δήμαρχος είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση και στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Ράπτη, των Αντιδημάρχων του Δήμου και του Προέδρου της κοινότητας Θέρμου.

Έπειτα ο κ. Σπύρος Κωνσταντάρας ανάφερε την περίπτωση δημιουργίας νέας Μητροπόλεως Ναυπάκτου & Θέρμου, τονίζοντας ότι θα είναι υπέρτατη τιμή να συμβεί αυτό και ότι είναι «σίγουρος για την άριστη συνεργασία, η οποία θα υπάρξει σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί».

Τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος. Αρχικά αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Δήμαρχο και το έργο που καταβάλει στο Δήμο.

Αναφερόμενος στο θέμα της διχοτόμησης είπε, ότι έχουν παρθεί οι αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο και πλέον είναι θέμα της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

https://youtu.be/9P0ceu4W0ug

thermonews.gr/

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *