Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος μίλησε για «Ορθόδοξο Τζιχάντ»

«Ορθόδοξοι βομβαρδίζουν Ορθόδοξους και κάποιοι το επικροτούν. Είναι να τρελαίνεσαι!»

Χθες Κυριακή του Θωμά λειτούργησε στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου και θέλησε να εξηγήσει τι σημαίνει πιστός και τι άπιστος για την Εκκλησία.

Για παράδειγμα στηλίτευσε την στάση κάποιων πιστών που είναι φανατικοί και κριτές των πάντων, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «υπάρχει αρχηγός κράτους που πηγαίνει στην εκκλησία το Πάσχα με το κερί του, να κάνει το σταυρό του, να ομολογεί, λέει το Πιστεύω και μετά βομβαρδίζει αμάχους», μιλώντας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χαρακτήρισε μάλιστα την ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία «Ορθόδοξο Τζιχάντ», τη στιγμή που Ορθόδοξοι σκοτώνουν Ορθόδοξους και εξέφρασε την απορία του και την δυσαρέσκεια του που κάποιοι δικαιολογούν την επίθεση αυτή, με το επιχείρημα ότι η Ρωσία ουσιαστικά «τα βάζει με τους Δυτικούς».

«Δεν δεχόμαστε κανέναν πόλεμο. Ούτε πόλεμο εναντίον των αιρετικών. Έχουμε διαστρέψει τις έννοιες. Ποιος είναι πιστός και ποιος άπιστος, ποιος είναι καλός Χριστιανός και ποιος δεν είναι» συμπλήρωσε με νόημα ο Σεβασμιώτατος.

«Την πίστη μας πρέπει να την εκφράζουμε με την Ζωη, την Αγάπη , την Ειρήνη και την Ελευθερία. Πιστεύω αλλά σέβομαι και την πίστη του άλλου. Και αγαπάω τον άλλον και έχω ειρήνη στην καρδιά. Τέτοιους Χριστιανούς θέλει η Εκκλησία. Με αληθινή πίστη, με αγάπη, με ευλάβεια, με αγάπη, χωρίς φανατισμό», σημείωσε ακόμη.

https://youtu.be/wkBA2DibqUA

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *