Αναζήτηση

Ο Τεμπονέρας ζεί!

Μιά πολιτική- συνδικαλιστική δολοφονία έγινε σαν σήμερα-στις 8 Ιανουαρίου 1991-στην Πάτρα. Δολφονήθηκε ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας ως υποστηρικτής και συμπαραστάτης των μαθητικών κινητοποιήσεων 1990-91. Δράστης ο Γιάννης Καλαμπόκας- δημοτικός σύμβουλος με τη ΝΔ και Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πάτρας με την ομάδα του, επιτέθηκαν με λοστούς και ρόπαλα.

Γράφει ο Γιώργος Κατσάνος

Αιτία των μαθητικών κινητοποιήσεων ήταν ένα Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία της τότε Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη. Αυτό το Νομοσχέδιο ( νομοσχέδιο της ποδιάς) προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο. Έγιναν εκτεταμένες καταλήψεις Σχολείων.

Το Νομοσχέδιο περιλάμβανε περίεργες διατάξεις: κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, ομοιόμορφη στολή μαθητών (ποδιά), εσωτερική και εξωτερική παρακολούθηση συμπεριφοράς μαθητών,.γραπτές εξετάσεις Ε' και ΣΤ' τάξης κ.ά.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο εκ προθέσεως το δολοφόνο και τον καταδίκασε με πολυετή φυλάκιση .Ύστερα από έκτιση ποινής 7 ετών αποφυλσκίστηκε. Έτσι γίνεται με τις ποινές. Καταδικάζεται κάποιος ισόβια και σε λίγα χρόνια βγαίνει έξω..

Αληθεύει ότι ο δολοφόνος έχει διοριστεί στην Εθνική Τράπεζα Βόλου; Πρόκειται για διορισμό των "δικών μας παιδιών" ή το χειρότερο για "τίτλο τιμής". Πάντως γνωρίζαμε ότι για να διοριστεί κάποιος σε δημόσια θέση , έπρεπε να έχει λευκό πονικό μητρώο. Άλλαξε και αυτό;

32 προβολές0 σχόλια