Πάτρα: Πλησιάζει η ώρα της κατάθεσης των γονιών – «Θα την σκότωνα αν είχα έστω και μισή υποψία»

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο
Την ώρα που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών συμπληρώνουν τον φάκελο της καυτής υπόθεσης της Πάτρας με καταθέσεις, ακόμα και εικόνες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη των δραματικών γεγονότων, οι νέες μαρτυρίες και αναλύσεις γιατρών, προβληματίζουν όλο και περισσότερο.
Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται από χθες στην Πάτρα σε μια προσπάθεια να προσθέσει κρίσιμα στοιχεία στον καυτό φάκελο της υπόθεσης, ενώ οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών παίρνουν το δρόμο για την Αθήνα.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθούν με τον Απόστολο Λύτρα για να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, αφού γνωρίζουν ότι η μέρα που θα κληθούν να καταθέσουν πλησιάζει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα των κοριτσιών σε νέα τηλεοπτική της συνέντευξη αποκάλυψε πως ζήτησε πίσω το πανάκι της Ίριδας για «ενθύμιο». Σημειώνεται πως το εν λόγω κομμάτι υφάσματος είχε βρεθεί δίπλα στο άψυχο σώμα του 6μηνου μωρού γεμάτο αίμα και είχε σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παράλληλα, στο φως έρχεται μία ανάρτηση της μητέρας που έγινε στις 24 Μαρτίου 2021 στην οποία αναφέρει πως χαρίζονται όλα τα πράγματα του μωρού, από την κούνια έως και τις τροφές του.
Στις 6 Απριλίου 2021, η μητέρα πηγαίνει στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, εκεί όπου νοσηλεύεται η Τζωρτζίνα και ζητά μονόκλινο δωμάτιο, με την πρόφαση ότι είναι 4-5 εβδομάδων έγκυος. Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα γιατί να έσπευσε να χαρίσει τα πράγματα της μικρής Ίριδας.

«Θα την σκότωνα αν είχα έστω και μισή υποψία»
Η μέρα της κατάθεση των γονιών πλησιάζει. Μια μέρα που εκτός από εκείνους περιμένουν με την ίδια αγωνία όπως φαίνεται οι στενοί συγγενείς κι οι φίλοι τους. Οι άνθρωποι που μιλούν καθημερινά τόσο με την 33χρονη όσο και με τον 30χρονο.
«Ο Μάνος είναι σε βαριά ψυχολογική κατάσταση. Εργάζεται πάρα πολύ, σε μια ιδιωτική εταιρεία, φτάνει να δουλεύει μέχρι και 20 ώρες τη μέρα και περιμένει να πέσει φως στην υπόθεση. Είναι στην Πάτρα και δεν έχει φύγει για πουθενά. Επισκέπτεται τους γονείς του στο πατρικό του τακτικά και επισκέπτεται τη Ρούλα καθημερινά, γιατί οι δυο τους έχουν χωρίσει αλλά δεν μπορεί να μη τη στηρίξει ανθρώπινα» ανέφερε φίλος του πατέρα των παιδιών.
Ο στενός φίλος του πατέρα συμπληρώνει πως ο 30χρονος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και αποκαλύπτει την απάντηση που του έδωσε, όταν τον ρώτησε αν πιστεύει πως η 33χρονη έχει παίξει ρόλο στους θανάτους των παιδιών.
«Ο Μάνος είναι πολύ ενοχλημένος με διάφορα πράγματα που λέγονται. Στην ίδια συζήτηση μού είπε: “Θέλω να πω εκεί που πρέπει όσα ξέρω, όσα έχω ζήσει. Κανένας δεν μπορεί να με αναιρέσει. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει εμένα. Είμαι ο πιο άμεσος και είμαι ο πρώτος που θα την σκότωνα εάν είχα έστω και μισή υποψία. Δεν έχω την υποψία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, αυτό πιστεύω μέσα μου. Μόνο εγώ δεν έχω πιστέψει ότι το έχει κάνει η Ρούλα. Κλείνω την τηλεόραση για να μην επηρεαστώ’» συμπληρώνει.
Αυτές οι δηλώσεις και εκείνες που ακολούθησαν τις επόμενες εβδομάδες, έβρισκαν όπως φαίνεται αντίθετο τον τότε δικηγόρο του ζευγαριού. Τον Γιάννη Κόττα που το πρωί εξήγησε γιατί αποφάσισε να αφήσει την υπόθεση.
Μετά την πρώτη κοινή τους συνέντευξη οι γονείς βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία αλλά όπως λέει ο φίλος του πατέρα δεν ζούσαν στο ίδιο σπίτι.
«Χώρισαν και έφυγε από το σπίτι που ζούσαν. Μου είπε ότι δεν μπορούσε ούτε να αντέξει τη βαριά ατμόσφαιρα, να ζει στο σπίτι που από εκεί έφυγαν τρία παιδιά, τα παιδιά τους. Αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες είναι πολύ στενοχωρημένος με όλα όσα λένε διάφοροι» αποκαλύπτει.
Από τις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, η 33χρονη δεχόταν πάντα την ίδια ερώτηση. Αν έκανε κακό στα παιδιά της. Με την ίδια να το αρνείται κατηγορηματικά.
Οι εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα τρέχουν και οι επόμενες μέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προβληματίζουν οι αναλύσεις των γιατρών
Την ίδια στιγμή, με νέα του ανάρτηση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προσπαθεί να εξηγήσει γιατί το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους των παιδιών είναι πιθανό και για 2η μέρα επικαλείται στοιχεία ιατροδικαστικής βιβλιογραφίας.
«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας» αναφέρει ο ιατροδικαστής.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωστεί η ασφυξία στα βρέφη και υποδεικνύει την επόμενη κίνηση, που για τον ίδιο, πρέπει να γίνει άμεσα.
«Μία αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: ‘το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια’. Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή ‘λύση βλεννογόνου’ ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» λέει ο κ. Λέων.

Πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι αποκαλύψεις του LIVE NEWS σχετικά με φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η 33χρονη μητέρα, με γιατρούς να εστιάζουν τόσο στους 61 παλμούς που φαίνονται στο μόνιτορ όσο και στις ενδείξεις κάτω αριστερά για την κατάσταση που βρισκόταν η Τζωρτζίνα τα τελευταία 25 – 30 λεπτά.
Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς προήλθε αυτή η βραδυκαρδία σε ένα παιδί που είχε ελεγχθεί πλήρως καρδιολογικά τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η 33χρονη μητέρα που βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο, δεν είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς μέσα σε αυτό το μισάωρο.
Οι επικεφαλής αξιωματικοί που συντονίζουν τη μεγάλη έρευνα αποφεύγουν τις δηλώσεις και αισιοδοξούν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν όλα τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Η πιο αινιγματική υπόθεση που έχει απασχολήσει την αστυνομία τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσεται και η αγωνία για ορισμένους έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *