Πάτρα: Το στοιχείο σοκ για τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Ωστόσο 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί το παιδί παρουσίαζε σοβαρή βραδυκαρδία για περίπου 15 -20 λεπτά χωρίς η μητέρα να έχει ειδοποιήσει κανένα γιατρό.

Ένα στοιχείο σοκ στην υπόθεση των νεκρών παιδιών από την Πάτρα και συγκεκριμένα για τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας λίγο πριν η μητέρα καλέσει τους γιατρούς παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν αιφνίδια και οι θάνατοί τους βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση από τις Αρχές έστειλε στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μία φωτογραφία όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.
Στην εν λόγω φωτογραφία, φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61 πράγμα που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία. Οι γιατροί ωστόσο, και οι υπεύθυνοι της έρευνας, εστιάζουν όχι εκεί, αλλά στο λεγόμενο «τρεντ» στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της Τζωρτζίνας.

Διαπιστώνεται πως περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν τραβηχτεί η φωτογραφία με τη βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει τους γιατρούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος δέκα λεπτά αργότερα οι παλμοί του παιδιού επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού.

Ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επισήμανε με τη σειρά του πως οι γιατροί βλέπανε πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα, με αυτό που βλέπανε να νοσεί και σημείωσε πως έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.
Παράλληλα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας, Νίκος Καρακούκης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση στην εκπομπή «Live News» αναφορικά με ένα δημοσίευμα περιφερειακής εφημερίδας που ήταν ψευδές, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο συντάκτης του.
Ο κ. Καρακούκης δήλωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως ο ίδιος δεν γνωρίζει την εν λόγω εφημερίδα και ουδέποτε προέβη στη δήλωση που έλεγε πως «κατά 95% το πρώτο παιδί της οικογένειας δεν έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια».

«Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά» τόνισε ο ίδιος και επισήμανε πως όταν βρεθεί κάτι θα ενημερωθεί πρώτα η Αστυνομία, και ύστερα τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποια «ζημιά».
«Θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τί πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών παιδιών
»

ανέφερε ολοκληρώνοντας ο κ. Καρακούσης.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *