Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό της Κίνας

Σε καραντίνα 56 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα - Στους 41 ανέρχονται οι θάνατοι

Κοροναϊός η ονομασία του επικίνδυνου και ενίοτε θανατηφόρου ιού που εμφανίσθηκε στην πόλη Γουχάν της Κίνας και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την Κίνα, περιστατικά έχουν αναφερθεί σε άλλες χώρες της Ασίας (Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη), στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στη Ευρώπη (έως τώρα μόνο στη Γαλλία).

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την κατασκευή και δεύτερου νοσοκομείου στην περιοχή για την περίθαλψη των νοσούντων από τον ιό. Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.


Εκτιμάται ότι ο ιός αυτός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από την κατανάλωση μολυσμένων φιδιών που στην Κίνα συνηθίζεται ως φαγητό.

Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Γουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πάνω από 56 εκατομμυρίων ανθρώπων.

13 προβολές0 σχόλια