Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Το μήνυμα της ΠτΔ αγκαλιά με τη γάτα του Προεδρικού Μεγάρου

Ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγκαλιά με τη γατούλα του Προεδρικού Μεγάρου.

Σήμερα, 4 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Κι όταν λέμε αδέσποτα ζώα δεν εννοούμε φυσικά μόνο τα σκυλάκια, αλλά και τα γατάκια που είναι και με διαφορά τα περισσότερα αδέσποτα καθώς η ζωή τους δυστυχώς, ακόμα και εν έτη 2022, δεν υπολογίζεται όσο αξίζει.
Με ανάρτηση της στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε μήνυμα για την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα αδέσποτα ζώα.

Ανεβάζοντας φωτογραφία με την πανέμορφη γατούλα του Προεδρικού Μεγάρου, η Καλυψώ, που υιοθετήθηκε ως αδέσποτη, έγραψε:
«Κάποτε ήταν φίλοι μας, μέλη της οικογένειάς μας, σύντροφοι στις ώρες της χαράς ή και της θλίψης μας. Ώσπου, μια μέρα, διαπιστώσαμε ότι δεν χωρούν στην πιεσμένη καθημερινότητά μας. Ότι κουραστήκαμε να τα φροντίζουμε. Ότι τα βαρεθήκαμε. Ότι μεγάλωσαν πια κι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Και τα εγκαταλείψαμε γιατί μας δέσμευαν, μας περιόριζαν, μας επιβάρυναν. Τα αφήσαμε στην τύχη τους, όταν δεν τα σύραμε στο ιατρείο για μια εσπευσμένη και πρόωρη ευθανασία.
Χιλιάδες σκύλοι και γάτες, παρατημένοι από τα αφεντικά τους, περιφέρονται αδέσποτοι στις γειτονιές και τις εξοχές μας, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια μας και αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές, τη σκληρότητα των ανθρώπων. Όσο κι αν τα φιλοζωικά σωματεία, πολλά απ’ αυτά στελεχωμένα από εθελοντές, εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων, τα κατοικίδια χρειάζονται τον άνθρωπο όχι μονάχα για να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει, αλλά και για να τους αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του, να τα αγαπήσει. Κι εκείνα θα ανταποδώσουν με άκρα ανιδιοτέλεια την αγάπη του, στο πολλαπλάσιο. Σήμερα, παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων, ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους. Η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρο ανεκτίμητο».

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *