Αναζήτηση
  • Lepantoporto

ΜΚΔ και ψευδωνυμία!

Φως στα "σκοτεινά" πλάνα!

Γράφει ο "μικροπολιτικός"


ΜΚΔ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΙΑ

Είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται πως τα σχόλια στα ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) πρέπει να είναι επώνυμα για να φέρει ο καθένας την ευθύνη της άποψής του.


Είναι όμως πολλοί κι εκείνοι που ισχυρίζονται πως τα σχόλια μπορούν να είναι ανώνυμα για να μην περιορίζεται η ελευθερία του λόγου.

Αυτοί που λεν το πρώτο δεν έχουν δίκιο. Απ' τη στιγμή που κάποιος δεν παραβαίνει το νόμο και δεν προσβάλλει νομίζω ότι "δικαιούται" το δικαίωμα της ανωνυμίας του.


Αυτοί που ισχυρίζονται το δεύτερο επίσης δεν έχουν δίκιο. Αν κάποιος κρύβεται πίσω απ την ανωνυμία για να διαστρεβλώσει και να συκοφαντήσει δεν "δικαιούται" το δικαίωμα της ανωνυμίας του.Θέρμου 9 Ναύπακτος

Τηλ. 6944535159Αν λοιπόν αποκλείσουμε την ανωνυμία η οποία συκοφαντεί και διαστρεβλώνει και κρατήσουμε την ανωνυμία που δεν συκοφαντεί και δεν διαστρεβλώνει τότε δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.


Ίσα, ίσα που σε αυτή την περίπτωση η ανωνυμία μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά, σαν ένα κίνητρο έκφρασης απόψεων που διαφορετικά δεν θα εκφράζονταν - κι εκεί ενδεχομένως να προκύψουν και απόψεις που αξίζει να διαβαστούν.

Γ.Π.

113 προβολές0 σχόλια