Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Παρέμβαση Κωσταντόπουλου για το Προσφυγικό στο Μεσολόγγι

Ο βουλευτής Αιτ/νίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωσταντόπουλος κατέθεσε Αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με την ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων στο Μεσολόγγι.


Αναφορά

Προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.  Θέμα: «Σχετικά με ενδεχόμενη άφιξη πληθυσμού από προσφυγικές δομές στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου»

Κύριε Υπουργέ, Σας προωθώ την απόφαση και τις προτάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου για το ενδεχόμενο άφιξης, στην πόλη του Μεσολογγίου, πληθυσμού από τις προσφυγικές δομές. 

Το Μεσολόγγι έχει αποδείξει πως είναι μια φιλόξενη πόλη ιδιαιτέρως προς όσους υφίστανται έναν αναγκαστικό εκτοπισμό. Άλλωστε, η ιστορία της Ιεράς Πόλης έχει ταυτιστεί με την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ατόμου. Ωστόσο, το Μεσολόγγι είναι μια πόλη 12.000 κατοίκων που φιλοξενεί από το 2018 220 περίπου πρόσφυγες, δηλαδή σχεδόν το 2% του πληθυσμού της. Υπάρχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην πόλη, εκ των οποίων το ένα έχει μετατραπεί σε δομή από το 2018. Σήμερα, επιχειρείται να μετατραπεί και το άλλο σε δομή, ενώ έχετε εξαγγείλει ότι από το 2020 θα σταματήσουν να λειτουργούν τα ξενοδοχεία ως ανοιχτές δομές.  Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι σχετίζεται με την ανθρώπινη ζωή, τις συνθήκες διαβίωσης, την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών και βεβαίως με τη δημόσια υγεία.  Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στο ζήτημα και να ενημερώσετε για τις επικείμενες ενέργειές σας τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, όπως επίσης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και για όποιον σχετικό προγραμματισμό ενδέχεται να έχετε.  Ο Αναφέρων Βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

29 προβολές0 σχόλια