Παραπολιτικοί παλμοί…

Η μετάθεση των Εθνικών εκλογών για το Μάη οι πρώτες και αρχές Ιούλη οι δεύτερες δεν αφήνει περιθώρια αναβολής για το οριστικό στήσιμο του εκλογικού σκηνικού των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων είναι η 31η Αυγούστου.

Ας κάνουμε μία ανακεφαλαίωση του εκλογικού σκηνικού στο δήμο Ναυπακτίας όπως έχει διαμορφωθεί και πώς τείνει να οριστικοποιηθεί.

Οι δύο ισχυροί πόλοι που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία είναι Βασίλης Γκίζας και Παναγιώτης Λουκόπουλος. Αποτελεί καθολική σχεδόν κοινωνική πεποίθηση ότι αυτό το δίπολο θα είναι ισχυρό μέχρι τέλους, με πολλές πιθανότητες ο νικητής να προκύψει από τον πρώτο γύρο των εκλογών, δηλαδή ένας εκ των δύο να ξεπεράσει το ποσοστό του 43%.

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος που έχει δηλώσει επίσημα την κάθοδό του εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσει παράσταση δεύτερου γύρου που σημαίνει ποσοστό άνω του 30%.

Όλες οι παρατάξεις του δήμου έχουν στοιχηθεί ανάμεσα στο Γκίζα και το Λουκόπουλο, πλην της παράταξης Μπουλέ που εξακολουθεί να δηλώνει την παρουσία της στις εκλογές αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτό καθίσταται όλο και πιο θολό. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται μάλλον αδύνατη η αυτόνομη παρουσία της, οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνεργασία με κάποιον ήδη υφιστάμενο συνδυασμό. Μια τέτοια κίνηση της παράταξης Μπουλέ ίσως  επιδράσει καταλυτικά στο πού θα “γείρει η πλάστιγγα“.

Αυτό ισχύει για τις παρατάξεις των Γκίζα και Λουκόπουλου.  Εάν η παράταξη Μπουλέ συνεργαστεί με τον Κωνσταντόπουλο θεωρείται αρκετά πιθανό να οδηγηθούμε στο δεύτερο γύρο προκειμένου να αναδειχθεί ο δήμαρχος, πάντα όμως με το δίπολο Γκίζα-Λουκόπουλου.

Συμπερασματικά:

Δήμαρχος θα εκλεγεί ένας εκ των Γκίζα-Λουκόπουλου. Ως εκ τούτου ανατρέπεται ένα εκ των δύο αξιωμάτων που υφίστανται στη Ναύπακτο τουλάχιστον από τη δημιουργία του Καποδιστριακού δήμου το 1998: “Δεν επανεκλέγεται ο εν ενεργεία δήμαρχος, ούτε πρώην διατελέσας δήμαρχος“.

Πολύ πιθανόν να ανατραπεί και το τρίτο αξίωμα που θέλει το δήμαρχο να εκλέγεται στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *