Παραπολιτικοί παλμοί…

Όπως έχουμε επισημάνει η μετατόπιση των εθνικών εκλογών για αργότερα, μάλλον το Μάϊο επισπεύδει τη δραστηριότητα των παρατάξεων του δήμου Ναυπακτίας.

Οι τρεις παρατάξεις, Γκίζα-Λουκόπουλου-Κωνσταντόπουλου επιδίδονται στην προσέλκυση στελεχών για την επάνδρωση των ψηφοδελτίων τους.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ένα πλήρες ψηφοδέλτιο χρειάζεται έναν αριθμό της τάξης των 300 ατόμων με συμμετοχή του ενός εκ των δύο φύλων τουλάχιστον 40% σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν περίπου 1000 άτομα πρόθυμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Δεν είναι εύκολο.

Αν όπως διαρρέεται υπάρξει και τέταρτο ψηφοδέλτιο της παράταξης Μπουλέ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Μέχρι στιγμής η παράταξη που κοινοποιεί σχεδόν καθημερινά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της είναι του κυρίου Λουκόπουλου. Ο κύριος Λουκόπουλος έχει επιλέξει αυτήν την στρατηγική.

Η παράταξη του κυρίου Γκίζα δεν γνωστοποιεί κάτι, όπως επίσης και ο κύριος Κωνσταντόπουλος που ύστερα από τη γνωστοποίηση των 120 ατόμων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του δεν ανακοίνωσε κάτι επιπλέον.

Το κυρίαρχο πάντως ζήτημα των επόμενων ημερών είναι οι αποφάσεις της παράταξης Μπουλέ. Οι πληροφορίες του Lepantoporto αναφέρουν ότι μέχρι τέλους Μαρτίου θα βγει άσπρος καπνός. Όλα είναι ανοικτά και εξετάζεται σοβαρά η αυτόνομη κάθοδος. Στην περίπτωση αυτή “κλειδώνει” μάλλον η διαδικασία των δύο Κυριακών. Στην αντίθετη περίπτωση ο δήμαρχος μάλλον εκλέγεται την πρώτη Κυριακή.

Συμπερασματικά, η εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών είναι ότι τη δημαρχία διεκδικεί το δίπολο Γκίζα-Λουκόπουλου και η εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά εκλογές μιας ή δύο Κυριακών. Νωρίτερα από το Πάσχα θα έχει διαλευκανθεί και αυτή η εκκρεμότητα.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *