παραπολιτικοί παλμοί…

Η πρωτοβουλία Γκίζα να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη 3/5 για συζήτηση το θέμα του Ξενία αποτελεί θετική πολιτική πράξη.

Risultati immagini per βασίλης γκίζας

Ο δήμαρχος έστω και τώρα, μετά από τριάμισι χρόνια διοίκησης φέρνει προς συζήτηση ένα “ζέον” αναπτυξιακό θέμα του δήμου που έχει ταλαιπωρήσει επί δεκαετίες  την τοπική κοινωνία.

Η συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία στις παρατάξεις να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το μείζον αυτό θέμα και να τεκμηριώσουν σε συγκριτικό επίπεδο τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη χρήση που υιοθετούν.

Οι χρήσεις διαζευκτικά όπως διαφαίνεται είναι πολυχώρος ή ξενοδοχείο. Μία συζήτηση απλή, κατανοητή, δίχως “τρομολαγνεία” θα βοηθήσει όλους μας  να κατανοήσουμε τα υπέρ και τα κατά της μιας και της άλλης κατεύθυνσης.

Άσπρο μαύρο δεν υπάρχει και αν η συζήτηση οδηγηθεί εκεί θα χαθεί για άλλη μία φορά η ουσία. Συγκριτική αξιολόγηση των δύο κατευθύνσεων θα πρέπει να υπάρξει και οι πολίτες θα αντιληφθούν τα αποτελέσματα.

Το Lepantoporto εκτιμά ότι η χρήση του Ξενία δεν αποτελεί μεμονωμένο αντικείμενο, εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό μοντέλο που οραματίζεται το αυτοδιοικητικό προσωπικό του δήμου. Για να γίνουμε πιο σαφείς το Ξενία θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος και μία πόλη χαρακτηρίζεται τουριστική όταν έχει επισκεψιμότητα όλο το έτος και όχι μόνον τα τριήμερα και την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν η αγορά που απευθύνεσαι μεγαλώσει, εκμεταλλευόμενοι την ιστορική διάσταση της πόλης και προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού πολιτιστικού επιπέδου και διαμονής.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *