Παραπολιτικοί παλμοί…

Φύση και κοινωνία “τρελάθηκαν“…

Έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα από τη μια, ακραίες πολιτικές συμπεριφορές από την άλλη.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το καλοκαίρι και ο καιρός αρνείται να προσαρμοστεί, θα το πράξει απότομα με αποτέλεσμα από το μπουφάν να πάμε απευθείας για μπάνιο στη θάλασσα.

Στην πολιτικο- κοινωνική διεργασία η εκλογική συμπεριφορά της προηγούμενης Κυριακής υπήρξε απρόβλεπτη και ακραία. Ένα κόμμα που μάχεται για την εξουσία χάνει ξαφνικά το ένα τρίτο της εκλογικής του δύναμης. Φαινόμενο πρωτόγνωρο, μοναδικό. Αν ισχύσει ο νόμος της αδράνειας προβλέπεται ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν ύστερα από ένα μήνα θα χάσει πάλι το ένα τρίτο της σημερινής του δύναμης, ήτοι τα εκλογικά του ποσοστά θα είναι της τάξης του 15%-. Αν συμβεί αυτό θα περάσει στην τρίτη θέση, δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στη Νέα δημοκρατία.

Στην τοπική πολιτική σκηνή αρχίζει δειλά δειλά να επανέρχεται το ενδιαφέρον για την εκλογική μάχη του Οκτωβρίου.

Να θυμηθούμε τις σταθερές που έχουμε σχετικά με το εκλογικό σκηνικό.

Γκίζας και Λουκόπουλος αποτελούν τους δυο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και αυτό έχει “κλειδώσει” ανεπιστρεπτί.

Παράγοντες προς διευκρίνιση παραμένουν οι συμπεριφορές των Μπουλέ και Κωνσταντόπουλου.

Ο Γιάννης Μπουλές έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Μαϊου θα συνέλθει η ολομέλεια της παράταξης προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα της συγκυρίας και να αποφασίσει για το τί θα πράξει στις εκλογές. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οποιαδήποτε Απόφαση είναι δύσκολη για το λόγο ότι έχουν αναπτυχθεί φυγόκεντρες τάσεις αγεφύρωτες μεταξύ των μελών της παράταξης σε βαθμό που η μη Απόφαση είναι και αυτή πιθανή. Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο τί θα πράξει ο κεντρικός πυρήνας της παράταξης, αυτός που έχει αναφορά στην παραταξιακή ψήφο που ίσως αποτελέσει ρόλο καταλυτικό στην έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος αφού πέρασαν οι Εθνικές εκλογές αναμένεται η επαναδραστηριοποίησή του. Έχει αρκετό χρόνο μπροστά του και οι εξελίξεις στην παράταξη Μπουλέ θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό και τις δικές του αποφάσεις.

Οι συζητήσεις στα παραπολιτικά στέκια της πόλης επανέρχονται στα τοπικά εκλογικά δεδομένου και του ασθενούς διακυβεύματος των Εθνικών εκλογών του Ιουνίου που είναι τί ποσοστό θα πάρει ο Μητσοτάκης και αν ο Ανδρουλάκης θα ξεπεράσει τον Τσίπρα.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *