Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Πασχαλιάτικο «πινγκ πονγκ» Μπουλέ-Λουκόπουλου με το βλέμμα στραμμένο ...αλλού!

Μπαράζ ανακοινώσεων και πολύς θόρυβος για ένα θέμα διοικητικής ρουτίνας.

Ποιό είναι το θέμα, όπως τουλάχιστον έχει εκδηλωθεί ως τώρα;

Ο δήμαρχος, ως όφειλε εκ του θεσμικού του ρόλου, παρενέβη με Πράξη του και έκανε αναδιάταξη του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι επιλογές του θα κριθούν εκ του αποτελέσματος εν ευθέτω χρόνω.

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου έδωσε την αφορμή σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την κρίνουν, όπως δικαιούνται στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου.

Εκεί που περίμενε κάποιος να τελειώσει το θέμα ή μία ανταπάντηση του δημάρχου στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, δεν συνέβη. Αντ' αυτής και προς έκπληξή μας, η ΑΔΚΝ του Γιάννη Μπουλέ , μία εκ των τριών παρατάξεων που απαρτίζουν τη συνδιοίκηση του δήμου ανέλαβε να παρέμβει και να «διαστείλει» το θέμα και με άλλες πολιτικές παραμέτρους.

Στην παρέμβαση της ΑΔΚΝ ανταπάντησε η Ενωτική πρωτοβουλία του Τάκη Λουκόπουλου που μάλλον διέγνωσε σωστά το πολιτικό περιεχόμενο των γραφομένων.

Παραθέτουμε τις δύο ανακοινώσεις (ΑΔΚΝ και ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) , καταθέτοντας ταυτόχρονα την απορία μας για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΚΝ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ) από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι

σήμερα προσπαθεί, όπως πάντα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες παρατάξεις να

υπηρετεί το δήμο και τους δημότες. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με το πρόβλημα τηςπανδημίας εντείνουμε τις προσπάθειές μας ανταποκρινόμενοι στις νέες κοινωνικές ανάγκες που προέκυψαν, αφήνοντας πίσω πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με άλλες παρατάξεις.


Δεν ισχύει όμως το ίδιο με την Ενωτική Πρωτοβουλία του κ. Λουκόπουλου που με αφορμή τις αλλαγές που έγιναν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ακολούθησε τον πρώην

συνεργάτη του κ. Κοτσανά για να δρέψει μέρος από τις δάφνες του. Η Ενωτική

Πρωτοβουλία θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να ψευδολογήσει ξανά κατά της ΑΔΚΝ χρεώνοντας στην παράταξή μας τις αλλαγές που έκανε στην Τεχνική Υπηρεσία ο δήμαρχος.


Για να μειώσει τις αρνητικές εντυπώσεις της ανακοίνωσής της η Ενωτική Πρωτοβουλία επικαλείται υποκριτικά το πρόβλημα της πανδημίας και τις ημέρες του

Πάσχα, αλλά αυτό το κάνει για να αποφύγει την απάντηση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μετά

την αναίτια πρόκληση που δεχτήκαμε .


Η Ενωτική Πρωτοβουλία γνωρίζει ότι :

1. Αρμόδιος για το προσωπικό του Δήμου είναι ο δήμαρχος

2. Την άσκηση της δημοτικής πολιτικής έχει η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) η οποία

απαρτίζεται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Η ΑΔΚΝ δεν συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή αφού κανένα μέλος της δεν είναι αντιδήμαρχος.

3. Η παράταξή μας έχει την ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, της Κοινωφελούς

Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) και της Αιτωλικής Αναπτυξιακής. Έχει

επίσης δύο εντεταλμένους συμβούλους, έναν στην ΔΕ Πυλήνης και έναν στην ΔΕ

Αντιρρίου.

4. Από την αρχή της νέας περιόδου η Ενωτική Πρωτοβουλία προσπαθεί να τορπιλίσει τη συνεργασία η οποία είναι επιβεβλημένη για τη λειτουργία του δήμου, κατά τα λοιπά τάσσεται υποκριτικά υπέρ της απλής αναλογικής.

5. Η Ενωτική Πρωτοβουλία στήριξε την αντιπολιτευτική της τακτική στο επιχείρημα ότι η σημερινή διοίκηση στο δήμο, που είναι προϊόν της απλής αναλογικής, προέκυψε

από τη διάθεση για τη νομή των θέσεων εξουσίας. Μάλιστα τα στελέχη της ήταν

σίγουρα και διέδιδαν ότι ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ θα έπαιρνε τη θέση του Γεν

Γραμματέα. Θεώρησαν ότι όλοι είναι το ίδιο και ότι θα ακολουθούσαμε το παράδειγμά τους. Διαψεύσθηκαν σε όλα και κατανοούμε την πικρία τους.


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι :

1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της ΑΔΚΝ καθώς και ο επικεφαλής της

προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αθόρυβα και υπηρετούν αρχές και αξίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Σέβονται τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις και δεν επεμβαίνουν στις αρμοδιότητές τους.

2. Ως παράταξη θα λογοδοτήσουμε για το έργο που υλοποιούμε στους τομείς που

έχουμε αναλάβει.

3. Την ευθύνη για το προσωπικό του δήμου σύμφωνα με το νόμο την έχει ο δήμαρχος.

Οι αλλαγές που έγιναν αποφασίσθηκαν από τον ίδιο. Η παράταξή μας ούτε ρωτήθηκε ούτε εξέφρασε άποψη στο συγκεκριμένο θέμα που είναι αποκλειστική

αρμοδιότητα του δημάρχου.


Καλό Πάσχα σε όλους μένοντας σπίτι.

ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Νάτα και τα τριάκοντα αργύρια!

Με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπουλέ, μας ενημέρωσε επισήμως για το

μοίρασμα των καρεκλών στον δήμο Ναυπακτίας. Ξέχασαν όσα έλεγαν στο πρόσφατο παρεθόν περί του αντιθέτου. Πήραν, μας λένε, στην μοιρασιά του καλοκαιριού τις τρεις επιχειρήσεις του δήμου και δύο εντεταλμένους συμβούλους.

Αυτά σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι τα τριάκοντα αργύρια, για αυτά θα απολογηθούν και για τα υπόλοιπα στον δήμο δεν ξέρουν κάτι.


Προφανώς πάνω στην πρεμούρα τους να κρύψουν άλλα, ξέχασαν ότι οι τρεις

επιχειρήσεις έχουν διοικητικά συμβούλια, μετόχους από άλλους φορείς και δήμους και

κανονικά διοικούνται από τα συμβούλιά τους και όχι από την παράταξη του κ. Μπουλέ.


Οι φίλοι της ΑΔΚΝ, εισέπραξαν προφανώς τον αρνητικό αντίκτυπο του τρόπου που

έγιναν οι αλλαγές στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Θέλησαν να αποστασιοποιηθούν

δημοσίως από την νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Έτσι στην ίδια ανακοίνωση μας ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει ενιαία δημοτική πολιτική. Ο καθένας από το κουαρτέτο της συνδιοίκησης έχει το βιλαέτι του και πορεύεται ανάλογα

με τον σχεδιασμό του. Κάθε παράταξη έχει το δικό της κομμάτι και δεν ρωτούνται, ούτε

εκφράζουν άποψη, μας λένε επισήμως οι φίλοι της ΑΔΚΝ.


Συνολική φιλοσοφία διοίκησης, αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, κοινό όραμα για την Ναυπακτία δεν υπάρχει. Δεν προσφέρθηκαν τέτοια εδέσματα στα μυστικά δείπνα του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΚΝ.


• Επίσης αδειάζεται εντελώς ο υπογράφων τις αλλαγές δήμαρχος, αφού

«η παράταξή μας δεν ρωτήθηκε ούτε εξέφρασε άποψη» αναφέρει ευθαρσώς η ίδια ανακοίνωση. Να το έμαθαν άραγε από την «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», όπως και οι υπάλληλοι του δήμου; Κάπως έτσι θα πάρουν αποστάσεις και στα υπόλοιπα, όπως τις καθυστερήσεις και τις λανθασμένες επιλογές τους στο έργο της ανάπλασης; Με τρικλοποδιές και κρυφτούλι στα δύσκολα, θα προχωράει η συνδιοίκηση;


Αγαπητοί συνάδελφοι της ΑΔΚΝ προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να πάρετε αποστάσεις από το πνεύμα της μη συνεργασίας με τους υπαλλήλους του δήμου. Όμως έτσι μας αποκαλύψατε ότι το κλίμα της ασυνεννοησίας κυριαρχεί και ανάμεσα στις διοικούσες παρατάξεις. Έτσι έγινε φανερή μία από τις βασικές αιτίες για την αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει την σημερινή διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας.

Δυστυχώς για την Ναυπακτία, τα τριάκοντα αργύρια δεν ήταν μια απλή συναλλαγή. Έχει

επιπτώσεις. Ας ευχηθούμε να περιοριστούν στο ελάχιστο.


Καλή Ανάσταση για όλους μας και σε όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχουμε ως κοινωνία.0 προβολές