“Πινγκ πονγκ”…στην Αμπελακιώτισσα παίζουν Περιφέρεια-Δήμος-Δασαρχείο

Ιδιοκτήτες καταλύματος στο χωριό της Αμπελακιώτισσας Ορεινής Ναυπακτίας έρχονται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με τη σύγχυση που επικρατεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, θέμα προς συζήτηση γίνεται πάλι η κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής για το οποίο Δήμος και Περιφέρεια πετάνε το “μπαλάκι” ο ένας στον άλλον .

Το παραπάνω χωριό παραμένει (!) αποκλεισμένο από το βασικό του δρόμο μέσω Άνω Χώρας, από τα φαινόμενα που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πρόσβαση στο χωριό πραγματοποιείται μέσω μιας εναλλακτικής επαρχιακής οδού (Ελευθέριανη – Πόδος), κομμάτι της οποίας αποτελεί 9 χλμ χωματόδρομος ο οποίος είναι αρμοδιότητα του Δασαρχείου.

Μετά το βροχερό Σαββατοκύριακο προσπαθώντας κανείς να φτάσει στην Αμπελακιώτισσα συναντά στον δρόμο του πεσμένα δέντρα, βράχους και πέτρες.

Πελάτες του Ξενώνα αλλά και επισκέπτες της Ιεράς Μονής Αμπελακιώτισσας καλούνται να παρατείνουν τη διαμονή τους καθώς δεν υπάρχει δρόμος να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους. Τις φορές που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναλάβει τη διόρθωση του δρόμου το αποτέλεσμα είναι πρόχειρο και γεμάτο κακοτεχνίες κάτι που δεν καθιστά το δρόμο σε καμία των περιπτώσεων κατάλληλο για πρόσβαση σε τουριστικό κατάλυμα.

Περιφέρεια, Δήμος και Δασαρχείο περιπαίζουν τους διαμαρτυρόμενους, υποσχόμενοι τη διάνοιξη του δρόμου αυθημερόν κάτι που δεν πραγματοποιείται στη πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αυτή η αποφυγή της ευθύνης και η έλλειψη φροντίδας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της λειτουργικότητας του χωριού.

Ακόμη, ο Δήμος μας ο οποίος φροντίζει για το περιβάλλον, τα απόβλητα και την ανακύκλωση και μετά από την πάροδο τεσσάρων χρόνων από την αίτηση του Ξενώνα Δρυάδες, δηλώνει πως δεν έχει διαθέσιμη γραμμή πορείας ώστε να συμπεριλάβει την κοινότητα Αμπελακιώτισσας.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *