Αναζήτηση
  • Lepantoporto

"Πνίγεται" η Ευρώπη. Σε μερικό lockdown η Μαδρίτη, μάσκες παντού στη Ρώμη

Αντιμέτωπες με την εκ νέου έξαρση της πανδημίας βρίσκονται αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο επιβολής σκληρότερων μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν οι τραγικές σκηνές της περασμένες άνοιξης.

Οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι η ισπανική πρωτεύουσα και εννέα κοντινές πόλεις θα τεθούν σε καθεστώς μερικού lockdown με ισχύ από τις 10 μ.μ. σήμερα, ενώ στη Ρώμη  οι τοπικές αρχές επέβαλαν τη χρήση μάσκας παντού. Σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς, οι 4,8 εκατομμύρια κάτοικοι της Μαδρίτης και εννέα κοντινών πόλεων θα αποκοπούν από την υπόλοιπη Ισπανία, ενώ θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, σχολείο, επισκέψεις σε γιατρούς ή ψώνια. Η ώρα που θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια μετατοπίζεται επίσης, από τη 1 π.μ. στις 11 μ.μ.


Θέρμου 9 Ναύπακτος

Τηλ. 6944535159

Και στην Ιταλία όμως, όπου την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 2.000 νέα κρούσματα, 265 εκ των οποίων στο Λάτσιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ρώμη, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την Παρασκευή να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων περιφερειών όπως της Καμπανίας, και επέβαλαν τη χρήση μάσκας παντού.

12 προβολές0 σχόλια