Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Ποδηλατόδρομος και κοινόχρηστα ποδήλατα

Ποδηλατόδρομος και κοινόχρηστα ποδήλατα στην Πάτρα. Οι ποδηλάτες θα κάνουν τη βόλτα τους στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα.

Ο παραλιακός ποδηλατοδρόμος θα ξεκινάει από την οδό Κανελλοπούλου, δίπλα στην πλαζ της Αγυιάς, και μέσω των παραλιακών οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Οθωνος - Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων θα καταλήγει στο νότιο πάρκο.

Επίσης, έχει προβλεφθεί να είναι διπλής κυκλοφορίας, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αφού θα διαθέτει κράσπεδο ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση, ενώ δεν θα διακόπτεται από κάθετη κυκλοφορία.

Επίσης, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου εντάσσεται και η λειτουργία ποδηλατοδρόμων στις κεντρικές οδούς Αγίου Νικολάου, Αλ. Υψηλάντου, Κανάρη και Σισίνη, ενώ οι δρόμοι του κέντρου, όπου θα υπάρχουν οι προαναφερόμενοι ποδηλατοδρόμοι, θα χαρακτηρίζονται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εξυπηρετεί ατομικές μετακινήσεις από ένα σημείο - αφετηρία προς άλλο σημείο - προορισμό, χωρίς την υποχρέωση επιστροφής του ποδηλάτου στην αφετηρία.

59 προβολές0 σχόλια