Αναζήτηση
  • Lepantoporto

ΠΟΥ: Τι αλλαγές φέρνει στην πρόληψη η μετάδοση του ιού μέσω αέρα

Αυστηρότερα μέτρα ατομικής υγιεινής και πρόληψης θα φέρει τυχόν επιβεβαίωση των σοβαρών ενδείξεων που έχει στα χέρια του ο ΠΟΥ ότι ο ιός μεταδίδεται και μέσω του αέρα. Σε αυτό το σενάριο, της λήψης δηλαδή αυστηρότερων μέτρων, το ερώτημα είναι πως θα επηρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα αλλά και η τουριστική βιομηχανία.

Οι σχετικές οδηγίες του ΠΟΥ αναμένονται από εβδομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου για την COVID - 19 και υπεύθυνη του

προγράμματος αναδυόμενων ασθενειών δρ Μαρία Βαν Κερκόφ, καθώς τότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναμενόμενες αξιολογήσεις.


Οι μάσκες Καθώς οι μάσκες είναι το μέσο προστασίας που έχει αμφισβητηθεί περισσότερο, ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένα εξηγήσει ότι η αρχική σύσταση για την μη χρήση τους από το κοινό είχε δύο παραμέτρους. Η πρώτη αφορούσε τις ελλείψεις των ιατρικών μασκών που είναι απαραίτητες για τους υγειονομικούς κατά την περίθαλψη των ασθενών, προκειμένου να προστατεύονται οι ίδιοι, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να περιθάλπουν τους ασθενείς.

Η δεύτερη παράμετρος αφορούσε τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση μάσκας, καθώς ποτέ δεν πρέπει να αγγίζεται το εξωτερικό της μέρος, ούτε να μετακινείται στο πρόσωπο.

1 προβολή
  • Facebook - White Circle