Προβλήματα με τη Μαρίνα στο Μεσολόγγι

Πολλά είναι τα ερωτηματικά αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου να «μπλοκάρει» του τραπεζικούς λογαριασμούς της «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ Α.Ε.».

Μια απόφαση που προφανώς ελήφθη για να διεκδικηθεί η καταβολή των όποιων οφειλών της εταιρείας στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά έρχεται σε μια κρίσιμη, χρονικά, στιγμή για την εταιρεία αφού αφενός τώρα αρχίζει η τουριστική περίοδος και αφετέρου ολοκληρώνεται μια μακρά διαδικασία αδειοδότησης σειράς λιμενικών και χερσαίων έργων για την επένδυση.

Παράλληλα όμως και αυτό είναι το πιο σημαντικό, από πλευράς της εταιρείας δηλώνεται ότι κακώς το Λιμενικό Ταμείο Ι.Π. Μεσολογγίου ζητεί ετήσιο αντάλλαγμα από την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.» για δήθεν παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα σ΄ αυτήν, από τη στιγμή που κύριος του Τουριστικού Λιμένα είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δια του Υπουργείου Τουρισμού παρεχώρησε στην εταιρεία σύμφωνα με την από 17/12/2013 σύμβαση, την χρήση και εκμετάλλευση έναντι ετησίου ανταλλάγματος .

Η εταιρεία τονίζει ότι καταβάλει τα μισθώματα στο Ελληνικό Δημόσιο , ενώ για το μισθωτήριο με το Λιμενικό Ταμείο έχει εκφράσει επιφυλάξεις για τη νομιμότητά του. Δηλαδή εγείρεται το ερώτημα «πως είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο μισθωτήρια για την χρήση και εκμετάλλευση του ίδιου χώρου; πως είναι δυνατόν ο μέτοχος (Δ.Λ.Τ. Ι.Π. Μεσολογγιου) με ποσοστό 5% επί των κερδών και μόνο να εισπράττει ενοίκιο από κάτι που δεν έχει ».

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *